Matematik

Finde den rigtige....

25. november 2010 af Krustin (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg har en figur, som viser en graf for funktionen f.

Grafen går gennem et punkt, som hedder (6,7)

Jeg får så oplyst tre muligheder, hvor jeg skal bestemme hvilken der er rigtigt.

Et eksempel er f'(6)=7

eller = 0

eller = -4

Hvordan ved jeg hvilken der er den rigtige? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2010 af Anxyous (Slettet)

Er den voksende, konstant eller aftagende?

Og hvad betyder det for tangentens hældning?


Svar #2
25. november 2010 af Krustin (Slettet)

 Jamen først vokser den lidt og aftager så lidt igen, so vokser den meget og aftager igen. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2010 af Anxyous (Slettet)

Men hvordan ser den ud i f '(6) ?


Svar #4
25. november 2010 af Krustin (Slettet)

Jamen f'(6), er det når man går 6 hen på x-aksen?

For så er den jo ved 7, da det er punktet (6,7)


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2010 af Anxyous (Slettet)

Hvordan ser den ud i punktet (6; 7)


Svar #6
25. november 2010 af Krustin (Slettet)

 der er den aftagende :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. november 2010 af Anxyous (Slettet)

Hvordan vil tangentens hældning så se ud?


Svar #8
25. november 2010 af Krustin (Slettet)

 negativ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. november 2010 af Anxyous (Slettet)

 Præcis, og så bliver f '(6) = -4 :)


Svar #10
25. november 2010 af Krustin (Slettet)

Nåe, på den måde. Tak!! :)

Måske du hurtigt kan hjælpe med en anden opgave også. 

Jeg har differentieret en funktion, som så ser således ud:
6* 1/(2*√x0) - 2

Jeg skal nu argumentere for grafens forløb :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. november 2010 af Anxyous (Slettet)

Mit umiddelbare bud ville være to hyperbler, da x ikke kan være 0. Du kan eventuelt løse ligningen f '(x) = 0, og derved sige noget om monotoniforholdene.


Svar #12
25. november 2010 af Krustin (Slettet)

 Hvis jeg sætter f'(x) = 0, vil x være 1/16

kan det passe?


Skriv et svar til: Finde den rigtige....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.