Fysik

spørgsmål om radioaktivt henfald

25. november 2010 af view (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har lige en række spørgsmål, som jeg håber på at kunne få hjælp til.

Jeg har fundet frem til at cobolt i en kilde har en henfaldskonstant på 0,000000022 s^(-1), dets halveringstid er 5,3 år.

Antallet af Co-atomer i kilden er 1.399*10^24

Hvor stor er kildens aktivitet?

Hvor stor er aktiviteten efter 3,7 års forløb?
En person skal bestråles i 30 sekunder med en ny Co-kilde.
Hvor lang tid skal man bruge for at give samme dosis, hvis man bruger en 3,7 år gammel kilde?
 

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2010 af peter lind

Antal atomer N = N0e-kt= N0t/T1 Hvor N0 er antal atomer til tiden 0, k er henfaldskonstanten og T1 er halveringstiden. Aktiviteten er dN/dt


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2010 af mathon

                         A = k·N

                         T½ = 5,3·365,25·24·3600 s = 1,16763·108 s    

                         k = ln(2) / (1,16763·108 s) = 5,94·10-9 s-1


Svar #3
25. november 2010 af view (Slettet)

tak for hjælpen


Skriv et svar til: spørgsmål om radioaktivt henfald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.