Matematik

eksponentielt funktion

26. november 2010 af ahmadelkassem (Slettet) - Niveau: B-niveau

 hej der er en af opgaverne som jeg sidder fast med

opgaven siger jeg skal finde "a" men jeg kender ikke  x1 x2 y1 eller y2 til at jeg kan bruge den formel jeg har. håber der er nogen der lige kan hjælpe mig 

på forhånd tak

 således lyder opgaven

Når lys trænger ned gennem vandet i en sø, aftager lysintensiteten med dybden.
Lysintensiteten f (x) er bestemt ved
f (x) = 100 × ax ,
hvor x er dybden, målt i meter under søens overflade. For en bestemt ren og klar sø er
lysintensiteten 16 i 5,0 meters dybde.

a) Bestem tallet a


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2010 af mathon

du mener vel
                               f (x) = 100 × a?


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2010 af mathon

du har

                                      f(5) = 100·a5 = 16

                                     a5 = 0,16
    
                                     a = 0,160,2


Svar #3
26. november 2010 af ahmadelkassem (Slettet)

 ja det gøre jeg, bare en fejl indtastning 


Svar #4
27. november 2010 af ahmadelkassem (Slettet)

hvor får du tallet 0,2 fra? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. november 2010 af mathon

#2

du har

                                      f(5) = 100·a5 = 16

                                     a5 = 0,16
    
                                     a = 0,161/5 = 0,162/10 = 0,160,2


Svar #6
27. november 2010 af ahmadelkassem (Slettet)

 når okay det forstår jeg godt, tak for hjælpen marthon. :-)


Skriv et svar til: eksponentielt funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.