Matematik

antal gram en kasse med bolde vejer. hjælp tak

27. november 2010 af BrainChild (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Vi skal regne hvor mange en kasse vejer med 6 bolde

oplysninger :

kassen uden bolde vejer : 35g

1 bolds oplysninger : vægt 1,62 ounce ( 1,62*28,35=45,9g) så 1 bold er 45,9g, 6bolde er 45,9*6= 275,4g

bolds rumfung : diameteren er 42,67= 4,267*2 = 2,1cm (radius)

så rumfung af en bold er : 4/3*2,13*3,14      ( 4/3*r3*3,14)   = 38,8g .... 6 bolde = 38,8*6= 232,6 cm3

skal man så sige 275,4/ 232,6 = 1,2g/cm3

er det ikk for lidt, jeg ved ikke hvad jeg har regnet forkert


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du har beregnet massen (vægten) af 1 bold i g . Hvis du ved, hvor mange bolde, der er i kassen, er den samlede vægt jo vægten af den tomme kasse plus vægten af dette antal bolde.


Svar #2
27. november 2010 af BrainChild (Slettet)

nej 275,4g er 6 bolde ikk 1

1bold er 45,9g


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2010 af flix2 (Slettet)

 Hvorfor kommer du ind på rumfanget når du skal beregne hvor meget kassen med bolde vejer?


Svar #4
27. november 2010 af BrainChild (Slettet)

for at regne massefylde ud ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, netop. Læg vægten af den tomme kasse til vægten af de 6 bolde. Det er den samlede vægt af kasse plus bolde.


Svar #6
27. november 2010 af BrainChild (Slettet)

Mf = m/v


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du har formuleret opgaven, at du skal bestemme vægten af kassen med bolde. Hvorfor blander du så rumfang og massefylde ind i billedet?


Svar #8
27. november 2010 af BrainChild (Slettet)

#5

#2

Ja, netop. Læg vægten af den tomme kasse til vægten af de 6 bolde. Det er den samlede vægt af kasse plus bolde.

er det så 275,4 +35 = 310,4g?


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. november 2010 af flix2 (Slettet)

 Man behøves vel ikke at kende massefylden hvis det er vægten man har brug for?


Svar #10
27. november 2010 af BrainChild (Slettet)

arh okei


Svar #11
27. november 2010 af BrainChild (Slettet)

hvis jeg skal beregne massefylde af en bold gør man så :

vægt ( 1,62 ounce=28,35g = 1,62*28,35= 45,9g)

Rumfang : 4/3*(42,67mm:10:2=2,1) så 4/3*2,13*3,14 =38,8cm3

massefylde : 45,9:38,8 = 1,2g/cm3 ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#11

Massefylden er massen af 1 bold divideret med rumfanget af 1 bold.


Brugbart svar (0)

Svar #13
28. november 2010 af mette48 (Slettet)

Det kunne være interessant at se hele den oprindelige opgavetekst


Skriv et svar til: antal gram en kasse med bolde vejer. hjælp tak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.