Matematik

Har denne 2.gradsligning disse rødder?

27. november 2010 af VidenSøger (Slettet)

 Hej!

0=-x2-0,042x+0,007644

x= -0,111∨ x=0,0689

er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2010 af peter lind

nej


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2010 af hippo746 (Slettet)

Du kan checke rødderne ved at indsætte dem i ligningen.

Altså (-0,111)^2-0,042*(-0,111)+0,007644 = 0

hvis ja er det rigtigt hvis nej forkert. Det samme for den anden rod.


Svar #3
27. november 2010 af VidenSøger (Slettet)

 kan virkelig ikke forstå hvorfor jeg får samme resultat igen og igen.. Ja, det er sandt når jeg indtaster de tal jeg har fået ind istedet for x giver det ikke 0 derfor er de jo forkerte .. det jeg gør er at finde diskriminanten først:

d=(-0,042)2-(4*-1*0,007644)= 0,03234

så finder jeg rødderne:

(0,042±√0,03234)/(2*-1)= -0,111 ∨ 0,069


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2010 af smisch

prøv at regne diskriminanten ud igen.


Svar #5
27. november 2010 af VidenSøger (Slettet)

 #4 det giver stadig 0,03234 .. Har du da fået andet?

a= -1 

b= -0,042

c= 0,007644

sætter bare tallene ind! Kan simpelthen ikke forstå hvorfor jeg igen og igen får disse rødder!


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. november 2010 af smisch

# 5

undskyld, jeg troede at a = 1, altså positivt!!!


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. november 2010 af smisch

Dine rødder ER rigtige, jeg får det samme^___^


Svar #8
28. november 2010 af VidenSøger (Slettet)

 #7 okay XD Tak ska' du ha'


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. november 2010 af PeterValberg

 #7 jeg er fuldstændig enig

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:2gradligning.jpg

Skriv et svar til: Har denne 2.gradsligning disse rødder?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.