Matematik

skirv som potens af 10

20. april 2005 af Atky (Slettet)
skriv ((1000)*(10^-5))/((10^-2)^3som potens af 10.
=(10^2)/(10^6)= 10^4 er dette korrekt ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2005 af Ninao (Slettet)

Ikke helt rigtigt. Du skal lade din mellemregnings potenser være negative. Hvis du ikke gør der vil det sidste 10^4 ikke passe, men derimod være
10^-4.

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2005 af turkishrose (Slettet)

1000= 10^3

10^(3+(-5)) / 10^(-2*3) = 10^-2/10^-6 = 10^4

dt får jeg den til at være.. ;) håber dt er rigtigt.

Svar #3
20. april 2005 af Atky (Slettet)

så lad mig spørge er (10^-2)^3= 10^-6??
er ikke sikker da jeg ikke tror eksponenterne må være negative hvis man benytter (a^n)^m=a^n*M

Svar #4
20. april 2005 af Atky (Slettet)

ah tak

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. april 2005 af Ninao (Slettet)

ja, (10^-2)^3= 10^-6. eksponenterne må gerne være negative. Fx n= -k så ville du få (a^-k)^m=a^-kM.. så her kan du se det godt kan være nul.

Skriv et svar til: skirv som potens af 10

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.