Matematik

Beregn hjulets tykkelse

29. november 2010 af Granvænget (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Ydre diameter 1,8 m og indre diameter 1,5 m (bredde 0,45 m).

Opgaven lyder:

Beregn hjulets tykkelse

Vis, at hjulets rumfang er 0,35 m3.

Beregn vægten af granithjulen (massefylden på granitten er 2,7 g/cm3.


Brugbart svar (4)

Svar #1
29. november 2010 af PeterValberg

 hjulets tykkelse må være forskellen på indre og ydre radius

V = π·h·(R2 -r2)

hvor h er bredden, R er ydre radius, r er indre radius

Omregn massefylden til kg/m3 og gang den på volumen

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
29. november 2010 af Granvænget (Slettet)

er det 0,0027 kg/m3 x 0,35 m3 !


Brugbart svar (2)

Svar #3
29. november 2010 af mathon

            m = (0,35 m3) · (2700 kg/m3)


Svar #4
29. november 2010 af Granvænget (Slettet)

Takker :-)

V=3,14x0,45x(1,82-1,52)   er 0,8478!!!


Skriv et svar til: Beregn hjulets tykkelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.