Matematik

forstørrelses faktor

02. december 2010 af luuizze (Slettet) - Niveau: C-niveau

1. Trekant ABC har sidelægderne 16, 18 og 24. Trekant A1B1C1 har sidelængderne 40, 45 og 59.
Er trekanterne ensvinklede?
 

                        2      Figuren viser to ensvinklede trekanter ABC og A1B1C1. Det oplyses, at 
                                AB=3,5  AC?=6,4 B1C1=8,6 A1C1=9,7
Beregn ?A1B1?
Beregn ?BC?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2010 af PeterValberg

 cossincalc.com/

her kan du få beregnet vinklerne i trekanterne, så skulle det være en smal sag at svare på spørgsmålet i 1.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2010 af klimasven (Slettet)

 Undersøg om forholdene mellem siderne er den samme.

2) Udregn skaleringtallet. Dvs forholdet mellem to ensliggende sider og brug dette.


Svar #3
02. december 2010 af luuizze (Slettet)

jamen går opgaven ikke ud på at du via beregninger skal konkludere om de er ensvinklede ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2010 af PeterValberg

#3 det skulle jeg mene, - svar #2 antager at de er (hvilket de ikke er)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. december 2010 af Anxyous (Slettet)

 #4:

Ved at beregne skaleringsfaktoren mellem to sider, og så gange denne på de andre sider i den ene trekant, vil man enten kunne se, at beregningerne ikke stemmer overens med målene, eller at de gør det, hvorved trekanterne er ensvinklede.


Svar #6
02. december 2010 af luuizze (Slettet)

hvad gør jeg så i opg 2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. december 2010 af Anxyous (Slettet)

 #6:

Du bruger skaleringsfaktoren til at bestemme de andre sider.


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. maj 2016 af PerHenrikChristiansen (Slettet)

Her bestemmes skæringspunkterne

vha. skaleringsfaktoren SF:

Cirkel-linje-intersektion


Skriv et svar til: forstørrelses faktor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.