Matematik

Beregning af keglens højde

04. december 2010 af asie (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej kloge hoveder :)

Jeg har en volumen på 51,31875 m³ og et spørgsmål der lyder: "Hvor stor er højden, når højden er 1/3 af keglebundens diameter?"

Ville blive meget glad hvis der en hjælpsom person som kan forklare mig hvordan det skal laves?

Mvh. Rasmus


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Udnyt den ekstra oplysning, at h = d/3 = (2/3)r og indsæt dette i formlen for keglens rumfang

V = (1/3)·h·G = (1/3)·h·πr2 = (1/3)·h·π·(3h/2)2 = (3π/4)·h3

Isoler h og find højden af det givne rumfang.


Skriv et svar til: Beregning af keglens højde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.