Matematik

Funktioner

06. december 2010 af JustMyName (Slettet)

 Sammenhængen mellem prisen for en tur med taxa og turens længde kan skrives som:

f(x) = 8,80 * x + 20

hvor f(x) er prisen i kr. og x er turens længde i km.

Hvor lang var turen, når regningen lød på 152 kr.?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2010 af Jessica1

Hej..

Du skal sætter 152 kr. ind på y's plads, og derefter isolere x..

håber dette kunne bruges..


Svar #2
06. december 2010 af JustMyName (Slettet)

 dvs. dette:

152 * x + 20

og hvad er x? hvad mener med at isolere?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2010 af Jessica1

Argg ..

det er ligesom ved en ligning:

det du ved er at f(x) er ligmed 152 ..

Den funktion du har fået givet sige:

f(x) = 8,8 *x + 20

Derefter sætter du den værdi du kender ind på dens plads, og derefter skal du bare regne den ud som værende en ligning:

f(x) = 8,8 *x + 20 =>

152 = 8,8x + 20 <=>

152 - 20 = 8,8x +20 -20 <=>

132 = 8,8*x  (nu skal vi have der til at stå ét x, dette kan gøres ved at dividere med 8,8 på begge sider, hvorefter vi får)

x  = 15

Håber dette gjorde det nemmere...


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.