Matematik

beregn vinklen mellem vektorer

06. december 2010 af livan (Slettet) - Niveau: A-niveau

I et koordinatsystem er givet vektorerne

vektor a = (6,2)

vektor b = (-1,3)
 

Vis, at vektor a og b er ortogonale.

Beregn vinklen mellem a og a+b.

Jeg ved ikke, hvordan jeg skal regne vinklerne mellem a og a+b.

er der nogen der kan hjælpe mig?


Svar #1
06. december 2010 af livan (Slettet)

i den vedhæftede fil er det uppgave x37

Vedhæftet fil:UP3X_30_11_10.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #2
06. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

To vektorer a og b er ortogonale, hvis ab = 0 .

Vinklen v mellem to vektorer p og q bestemmes af

cos(v) = (pq)/(|p||q|)

Anvend dette på vektorerne a og a+b og benyt, at ab = 0 .


Svar #3
06. december 2010 af livan (Slettet)

Tak :)

Det var også det, som jeg har regnet, men blev usikker :)


Skriv et svar til: beregn vinklen mellem vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.