Matematik

OPSTIL SVÆRE LIGNINGER!

09. december 2010 af Mammam (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej med jer (:

Vil i ikke være søde at hjælpe mig med min matematik aflevering ? :3

Her kommer den :

Opstil ligninger og løs opgaverne.

a: Summen af tre på hinanden følgende naturlige tal er 153. Finde tallene____________________

b: Summen af tre på hinanden følgende lige tal er 246. Find tallene_______________________

c: To personer er i gennemsnit 25 år gamle. Den ene er 4 år ældre end den anden. Hvor gamle er de?

d: Peter får 50% ekstra for sine overarbejdstimer. En uge arbejder han 37 timer til normalløn og han har 3 overarbejdstimer. Hvad er hans normalløn, når han tjener 4150 kr ? 

_______________________________________________________________________________________________

Jeg håber i vil hjælpe mig, det ville være til en stor hjælp. ! Husk nu at man skal opstille en ligning og løse den !

KH MAMMAM


Svar #1
09. december 2010 af Mammam (Slettet)

 kom nu ! jeg har virkelig brug for jeres hjælp!


Svar #2
09. december 2010 af Mammam (Slettet)

 det er til imorgen så jeg har travlt! kom nu hjælp mig please!!! (:


Brugbart svar (2)

Svar #3
09. december 2010 af badooo (Slettet)

Slap dog af, altså. Det er midt i spisetiden. Hvis du har så travlt så start noget før.

Første:

k + (k+1) + (k+2) = 153 <=> k+k+k = 150 <=> 3k = 150 <=> k = 50. Hvad er de 2 næste tal så?

Brug samme fremgangsmåde til nummer 2.

Tredje:

(a+b)/2 = 25

a-b = 4 <=> a=4+b

Det indsættes i øverste ligning:

(4+b+b)/2 = 25 <=> 4+2b = 50 <=> 2b = 46 <=> b = 23.

b indsættes i ligning 2:

a-23 = 4 <=> a = 27.

Fjerde:

37*x + 3*1,5*x = 4150 <=> 41,5x = 4150 <=> x = 100.


Brugbart svar (2)

Svar #4
09. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

a: Kald det mindste af de tre tal for x. Hvad er så de to andre tal blandt de tre på hinanden følgende tal? Læg de tre tal sammen og sæt summen lig med 153. Løs nu den fremkomne ligning i x.

b: Kald det mindste af de tre tal for x. Hvad er nu de næste to lige tal, der kommer efter x? Læg de tre tal sammen og sæt summen lig med 246. Løs den fremkomne ligning i x.

c: Kald alderen af den yngste person for x. Hvor gammel er så den anden person, der er 4 år ældre? Find deres gennemsnitsalder og sæt den lig med 25. Løs den fremkomne ligning i x.

d: Kald hans normale timeløn for x. Hvad får han så i timen for overarbejde? Beregn hvad han tjener for 37 normale timer plus 3 overarbejdstimer, og sæt det lig med4150kr. Løs den fremkomne ligning i x.


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. december 2010 af badooo (Slettet)

Der var jeg for god af mig.

#0

Fremover, så prøv selv istedet for at sidde og skynde på os andre. Tænk på den tid du havde sparet fremover og den succesfornemmelse du havde fået, hvis du havde sat dig ned og set på tingene med et åbent blik istedet for "determatematik.KANIKKE!"-blikket.


Skriv et svar til: OPSTIL SVÆRE LIGNINGER!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.