Matematik

Har lidt problemer .. :/

10. december 2010 af Laulavic (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen - jeg har lidt problemer med følgende opgave - er der nogle, der vil give en hjælpende hånd?

Et rektangel har som vist på figuren to hjørner på x-aksen og ét hjørne
på kurven y = 4 – x 2 i første kvadrant.
a) Lad punktet P have x-koordinaten p og udtryk rektanglets areal A som
en funktion af p.
b) Angiv definitionsmængden.
c) Bestem det største areal som rektanglet kan antage.

Hvis det gør det lettere er samme opgave på side 7 nederst (Opg. 1.12) i følgende dokument: http://education.ti.com/sites/DANMARK/downloads/pdf/PROBLE_1.PDF


Svar #1
10. december 2010 af Laulavic (Slettet)

- Det er kun a) Jeg er i tvivl om.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2010 af PeterValberg

kalder vi kurvens forskrift f(x) = y = 4-x2  bliver punktets koordinater således P(p,f(p))  da P's x-koordinat kaldes p.

Arealet af rektanglet, som en funktion af p, bliver således:

A(p) = 2·p·f(p) = 2·p·(4-p2) = 8p - 2p3

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
10. december 2010 af Laulavic (Slettet)

Fantastisk - 1000 tak! :D


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2010 af PeterValberg

 Det var så lidt, - god weekend :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Har lidt problemer .. :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.