Kemi

HCO3 i vand

11. december 2010 af YasmineH (Slettet)

Hej alle sammen..  jeg har lavet et titrerings forsøg men ved ikke hvordan jeg besvare følgende spørgsmål: hvor meget HCO3 er der i vandet målt i mg/L? 

jeg har udført forsøget med 0,1M 25 mL HCl og 200mL H2O..  jeg ved at 1mL hcl svare til 4,4 mg co2 og kender til de forskellig ereaktioner.. men hvordan finder jeg frem til hvor meget mg/L hco3 der er i vandet?

håber der er nogen som kan hjælpe..

på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. december 2010 af Phienix (Slettet)

Jeg kunne forestille mig du skal angive, hvor mange mL HCl, du skal tilsætte, for at nå en form for ækvivalenspunkt -> du kan regne antal mg CO2 svarende til denne mængde HCl tilsat -> denne værdi må svare til mg CO2 i den mængde vand du undersøgte, og denne må være 1:1 med HCO3 i mol-mængder , regner jeg med, ellers bliver det sku vanskeligt. --> find molmængden af den mængde mg CO2, der var i vandet (før i form af HCO3) og benyt denne molmængde til at finde mg HCO3, der var i vandet --> dividér igennem med din undersøgte volumen for at få det i den passende enhed (0.2 L vil jeg mene ud fra dine tal)


Svar #2
12. december 2010 af YasmineH (Slettet)

Mange tak!

kan du måske også hjælpe med med at finde ud af hvrdan jeg kan vise at 1mL HCl svare til 4,4mg CO2 opløst i vand?


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. december 2010 af Phienix (Slettet)

Hvis i titreringen at HCl og CO2 er 1:1 fås:

konc. af saltsyre: 0.1 mol/L

volumen af undersøgelse = 1 mL  = 0.001 L

n = c * V = 0.1 mol/L * 1 * 10-3 L = 1*10-4 mol

CO2 må have ækvivalent stofmængde. Den molare masse af CO2 ≈ 44 g/mol

⇒ m = n*M = 1*10-4 mol * 44 g/mol

        = 0.0044 g

        = 4.4 mg

Og dette svarede til 1 mL saltsyre.


Svar #4
12. december 2010 af YasmineH (Slettet)

Mange tak igen!


Skriv et svar til: HCO3 i vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.