Fysik

Specifik varmekapasitet + kernekraft hjælp

12. december 2010 af missmqm (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har fået en opgave der lyder:

For det svenske kraftværk har for hver af deres to reaktorer en termisk effekt på omkring 1800MW, hvoraf der i hver af dem er en nettoeffekt på 602 MW til elektricitet produktion. I reaktorerne bliver der som kølemiddel brugt 22,2 m^3 per sekund fra Øresund til hver reaktor.

- Beregn temperaturforøgelsen i kraftværket:

ved at jeg skal bruge denne formel hvor E er spildenergien da kun den giver varme:

E = m * c * delta t

så:

1800 MW - 602 MW = 22,2m^3 / s * 4180 J/kg* C

eller hvad ? kan det passe at massen er 22,2 m^3 / s?

Håber i kan hjælpe...


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2010 af peter lind

Du roder med enhederne. jeg vil bruge t som betegnelse om tiden og T om temperaturen. I tiden t er varmespildet Et = (1800MW - 602MW)*t som overføres til vandet. I tiden t løber der massen mt = 22,2 m3/s*t*massefylde gennem værket. Denne masse må så optage energien  fra varmeværket altså Et=  mt*c*ΔT


Skriv et svar til: Specifik varmekapasitet + kernekraft hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.