Matematik

løs ligning

12. december 2010 af ThePrinsess (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej folkens
håber jeg kan få hjælp.

jeg kan ikke se hvordan man skal isolere x i den her ligning : 

130 = 5,69⋅(x−67,2)^0.5

jeg har prøvet og prøvet, men jeg får et forkert resultat. :/

jeg  får den til :  x= 0,5√130/5,69
 
                                          -67,2


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

Har du været opmærksom på, at disse normale fejl man ikke lægger mærke til eller glemmer fx, minus og minus giver plus, altså huske tegnene?

 som fx Parantesreglerne

få fjernet x2 ved at bruge kvadratrod osv hvis du forstår min hensigt


Svar #2
13. december 2010 af ThePrinsess (Slettet)

ja, men er ikke sikker på det er rigtigt. så jeg spørger hvordan man løser ligningen.

når jeg har fået  130/5,69= (x-67,2)^0.5

såå bliver jeg usikker på hvad jeg skal gøre i det næste skridt


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2010 af NejTilSvampe

 130 = 5,69 * (x-67,2)^0,5       hvor ^0,5  er det samme som kvadratroden.

130/5,69 = (x-67,2)^0,5      for at opløse kvadratrodtegnet, kvadrerer vi på begge sider af lighedstegnet (altså opløfter med 2).

(130/5,69)^2 = x - 67,2

x = (130/5,69)^2 + 67,2 = ?


Svar #4
13. december 2010 af ThePrinsess (Slettet)

nååååååååååårrrh, ej tusind taaak , så ved jeg det, til næste gang


Skriv et svar til: løs ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.