Matematik

Bevise diff. ligning vha. separation af variable

13. december 2010 af indien (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej!
Jeg håber virkelig, der er nogen af jer, der kan hjælp mig med det her.

Det drejer sig om at finde løsningen til differentialligningen :

-dy/dx = k * y2

Den fuldstændige løsning ser således ud:

1/y = k * x + c1

Men hvordan kommer jeg frem til det..? Indtil videre har gjort følgende:

(1)       -dy/dx = k * y2

(2)    1/y2  dy =  -k dx

(3)    ∫1/y2 dy =  ∫ -k dx

(4)      -1 / y   = -k * x +c

(5) ?????????

HJÆLP! På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. december 2010 af mathon

         -dy/dx = k·y2

         (-1/y2)dy = kdx

         ∫ (-1/y2)dy = ∫kdx

         1/y = kx + C


Svar #2
13. december 2010 af indien (Slettet)

 Tusind tak! 

Uf, det er godt..


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. december 2011 af FuckedUpPeople (Slettet)

Hej jeg sidder med ca det samme problem.

Jeg skal bare gå fra at have 

dy/dx=g(y)h(x)

til

dy/dx=a*y^2

Hvordan gør man det den vej?


Skriv et svar til: Bevise diff. ligning vha. separation af variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.