Matematik

Gælder dette: e^x(z-t)-zx = -e^tx - e^-zx

14. december 2010 af twiggs (Slettet) - Niveau: B-niveau

Det ser ud som om min lommeregner godkender det, men er der nogle der kan forklare hvorfor følgende gælder (hvis det er tilfældet):

e^(x(k2-k1)) · e^(-k2x) =

e^(x(k2-k1) - k2x) =

e^-k1x - e^(-k2x)

Er det rigtigt?


Svar #1
14. december 2010 af twiggs (Slettet)

Jeg har vedhæftet et word dokument med udtrykket, samt mit eget forsøg, så det er lettere at læse.

Vedhæftet fil:hjaelp.docx

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2010 af PeterValberg

ex(k2-k1) · e-k2x =

e(x(k2 - k1) - k2x) =

e(xk2 - xk1 - k2x) =

e- xk1 =

1/exk1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
14. december 2010 af twiggs (Slettet)

Det ved jeg godt, problemet er jo at jeg har facit, og vil derfor gerne ende op med e^-k1x - e^(-k2x).

Kan man på nogen måde omskrive det første udtryk til dette?


Skriv et svar til: Gælder dette: e^x(z-t)-zx = -e^tx - e^-zx

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.