Fysik

Definition af stedfunktion

15. december 2010 af wos12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan  definerer man "stedfunktion"?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2010 af NejTilSvampe

 er det i forbindelse med kinematik?  For så er stedfunktionen jo bare det sted dit objekt er til en bestemt tid.

f.eks.  hvis du har  s(t) = -½*g*t^2 + v0*t + s0  som er faldloven, så kan du beregne ved hjælp af stedfunktionen hvor langt objektet er faldet til en tid t.


Svar #2
15. december 2010 af wos12 (Slettet)

Yes det er det . Det indgår under mit eks.spørgsmål. Der står bare "stedfunktion", skal jeg stadig beregne det? Er det ikke okay bare at forklare om det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2010 af NejTilSvampe

#2 - jo bestemt

Det er defineret som stamfunktionen til hastighedsfunktion, som er stamfunktionen til accelerationsfunktionen.

der er altså dette forhold mellem det tre ting:

a = dv/dt = d2s / dt2  

v = ds/dt = ∫adt

s = ∫vdt = ∫∫adt2


Skriv et svar til: Definition af stedfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.