Fysik

Lidt hjælp kunne godt bruges TAK

15. december 2010 af NejIkkeIgen (Slettet)

er der en sød sjæl der gider at sparke mig i gang med de to opgave er gået lidt i stå

Opgave 6:
En Hanford – reaktorerne producerede en effekt på 250 MW. Vi regner med, at reaktoren kører med denne effekt uafbrudt i 1 år.
Beregn hvor meget energi reaktoren herved har produceret. Angiv resultatet i enhederne J og MeV.

Ved hver fission frigøres ca. 200 MeV og i gennemsnit 2,5 neutroner. Vi antager, at der i gennemsnit går 1,0 neutroner til at holde kædereaktionen i gang; at 0,9 neutroner indfanges af U-238, hvilket fører til dannelse af Pu-239; og at 0,6 neutroner går til spilde.
Beregn hvor mange Pu-239- kerner der dannes i løbet af 1 år. Hvor mange kg Pu svarer dette til.?


Opgave 2 en uranklump
For en given uranklump (U-235) gælder, at der pr. fission indfanges 0,3 neutroner og undviger 0,7 neutroner, mens resten skaber nye fissioner.
Beregn multiplikationsfaktoren K


k=K_∞·P
k=0,3·0,7
k=0,21
Kan det passe er det rigtigt det jeg har gjort??
 


Skriv et svar til: Lidt hjælp kunne godt bruges TAK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.