Fysik
er dette rigtigt!?
25. april 2005 af
hln (Slettet)
et tog accelererer fra 50 km/t til 100km/t. toget vejer 800 tons.
hvor stort et arbejde skal lokomotivet udføre?????
er der nogen der kan tjekke om dette er rigtigt:
0,5*m*v^2-0,5*m*v0^2
0,50*800*1000*100^2-0,5*800*1000*50^2= 3*10^9
hvor stort et arbejde skal lokomotivet udføre?????
er der nogen der kan tjekke om dette er rigtigt:
0,5*m*v^2-0,5*m*v0^2
0,50*800*1000*100^2-0,5*800*1000*50^2= 3*10^9
Svar #1
25. april 2005 af Hyttel (Slettet)
Det ser meget rigtigt ud, men hvad er arbejdet udført i??? joule?
Svar #2
26. april 2005 af Epsilon (Slettet)
Mange fejl kunne undgås, hvis blot man gjorde sig den ulejlighed at omsætte til SI-enheder;
v = (100/3.6)m/s = 27.77...m/s
v0 = (50/3.6)m/s = 13.88...m/s
A = delta E_kin =
1/2*m(v^2 - (v0)^2) =
1/2*(800*10^3kg)*[(27.77...m/s)^2 - (13.88...m/s)^2] =
2.3148...*10^8 J ~
0.23GJ
//Singularity
v = (100/3.6)m/s = 27.77...m/s
v0 = (50/3.6)m/s = 13.88...m/s
A = delta E_kin =
1/2*m(v^2 - (v0)^2) =
1/2*(800*10^3kg)*[(27.77...m/s)^2 - (13.88...m/s)^2] =
2.3148...*10^8 J ~
0.23GJ
//Singularity
Skriv et svar til: er dette rigtigt!?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
