Fysik

Er resultatet blevet påvirket af kuglens inertimoment?

16. december 2010 af libaneseren (Slettet) - Niveau: A-niveau

Spørgsmålet lyder:

Diskutere om kuglens inertimoment betød noget for Galileis resultater i kuglerendeforsøget.



Jeg vil svare:

- Jeg kan derfor konkludere, at kuglens intertimoment har en (lille) påvirkning på Galileis resultater, idet han ikke tog hensyn til kuglens masse og radius (se hvad jeg har skrevet forneden).


Formel

Altså:

1. Ekin = Erot + Etrans
2. Ekin =(½* I * w^2) + (½*m*v^2)

Jeg erstatter w = r/v


3. Ekin =(½* I * (r/v)^2) + (½*m*v^2)

Jeg erstatter I med kuglens inertimoment som er givet ved I = (2/5) * M * R^2


4.Ekin =(½* ((2/5) * M * R^2 ) * (r/v)^2) + (½*m*v^2)

Jeg ved fra Galileis lov at v = a *t

5 .Ekin =(½* ((2/5) * M * R^2 ) * (r/(a *t ))^2) + (½*m*(a *t )^2)


Skriv et svar til: Er resultatet blevet påvirket af kuglens inertimoment?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.