Biologi

Kan muskelceller dele sig ?

18. december 2010 af lSøndergaardl (Slettet)

Hej (;
Som det fremgår af overskriften er spørgsmålet, om en muskelcelle kan dele sig?
Derudover er det, hvad er det der gør at musklerne bliver stører når man træner  ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2010 af M_Malling (Slettet)

man siger som udgangspunkt at de ikke kan, men noget tyder på at der ligge nogle få stamceller som kan erstatte tabte celler og blive rekrutteret hvis man træner, der er dog meget begrænset kapacitet.

Når muskler bliver størrer sker det typisk ved at celler får flere kontraktile filamenter. Så cellerne i sig selv bliver større en populationen bliver gnerelt ikke større.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. januar 2011 af Heisa (Slettet)

Når musklerne bliver større når man træner:

Under fysisk arbejde, sker der en nedbrydning af cellematerialet i musklerne, men samtidig igangsætter kroppen også opbygningsprocesser i de brugte muskler, så længe kroppen får lov til at restituerer. Under restitutionen, gør de opbyggende processer, at kroppen bliver stærkere, så den kan klare mere belastning næste gang. Superkompensation er kroppens reaktion, når den bliver forstærket efter en restitutionsperiode. Hvis man ikke giver kroppen lov til at restituere, begynder man at overtræne. Det betyder at kroppens præsentationsevne falder, og man får ikke det ud af det, man ønsker lige meget hvor meget man træner. Hvor lang tid kroppen har brug for at restituere, afhænger af forskellige faktorer: fysisk form (træningstilstand), genetik og hårdhed af træning.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2014 af Soffi1 (Slettet)

M_Maling? Har du en bestemt kilde, hvor du har fået den info fra? - skriver nemlig SRP om noget i den dur


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2014 af Dulugtergrimt

Det er i bund og grund viden man tilegner sig. Som du kan se er (var) M_Malling medicinstuderende og har stødt på sin viden på et tidspunkt i løbet af studiet. Jeg kan ved kort opslag se, at Histologi af Finn Geneser omtaler emnet, så hvis du kan få fingrene i den, så kan du bruge den som kilde.


Skriv et svar til: Kan muskelceller dele sig ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.