Matematik

Er denne her ulighed rigtig?

18. december 2010 af pige24 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

3(2x-1)>3x+4(x+2)

6x-3>3x+4x+8

6x-3+3>3x+4x+8+3

6x>7x+11

6x-7x>7x-7x+11

-x>11

x<-11

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2010 af Anders041490 (Slettet)

Ja det er den  :)


Svar #2
18. december 2010 af pige24 (Slettet)

Tak Anders.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2010 af Krabasken (Slettet)

Det afhænger fuldstændig af, hvilken værdi man giver x

Prøv fx at indsætte x = -1 i den første eller de to sidste - så går det galt ;-)


Svar #4
18. december 2010 af pige24 (Slettet)

Krabasken, hvad er den rigtige løsning?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. december 2010 af mette48 (Slettet)

x<-11

Hvis du indsætter x=-1 er uligheden ikke opfyldt da 3(2x-1)>3x+4(x+2)

3(2(-1)-1)=3(-3)=-9

og 3(-1)+4(-1+2)=-3+4*1=1

-9>1 er et falsk udsagn, hvilket ikke er overraskende da løsningen på uligheden er x<-11

-1 >-11.

Hvad mener du med din komentar Krabask ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. december 2010 af Krabasken (Slettet)

@ # 5 :

Jeg har åbenbart misforstået spørgsmålet.

Jeg skimmede spørgsmålene og så umiddelbart en liste med 7 uligheder.

Nu ser jeg, at det handler om en evaluering af den samme ulighed  (hvilket også fremgår af overskruften, men det er jo ikke alle de studerende, der mener præcis det samme, som de skriver i overskriften).

Men selvfølgelig skylder jeg da både dig mette48 og Emma en forklaring på mit svar.

Jeg så det simpelthen som 7 uligheder på stribe - that's why.

Tak fordi du spurgte - og undskyld, Emma

Stoney ;-)


Skriv et svar til: Er denne her ulighed rigtig?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.