Matematik

Skal finde frem til T0,5=R*C*ln(2) ?

18. december 2010 af Anders041490 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået opgivet at UC=U0e-(1/(R*C))*t

jeg skal så ud fra det finde frem til at T0,5=R*C*ln(2)

Jeg er fuldstændig blank og har siddet i timevis og set på det, nogen som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2010 af Duffy

Er 0 lig med bogstavet o ? (Stort O ? ?)

Hvordan bliver lille t til store T ??

Er e lig med Eulers e ? e = 2,71828... ?

Du bliver nødt til at skrive det klarere op  ! ! !


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. december 2010 af AMelev

Det ligner en eksponentiel vækst med a = e-1/(R·C), så får du at  = e-1/(R·C)·t iflg. potensregnereglerne.

Halveringskonstanten er jo bestemt ved             T½ = - ln(2)/ln(a).

Så skal du indsætte værdien af a og udnytte at ln(ez) = z (ln og e^ "ophæver" hinanden).

Efter anvendelse af brøkreglerne får du det ønskede resultat.


Svar #3
19. december 2010 af Anders041490 (Slettet)

Formlerne ser oprindeligt sådan her ud.

UC=U0e-(1/(R*C))*t

T0,5=R*C*ln(2)

 U0 er spændingen efter 0 sek eller start spændingen.

Uc er den nuværende spænding

e står for Eulers e ja

Det jeg skal have gjort er at vise skridt for skridt hvordan jeg laver den om til den anden. mit største problem er dog at jeg ikke ved hvordan jeg skal have fjernet Uc og U0


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. december 2010 af AMelev

Halveringskonstanten afhænger kun af a. (y = b·ax)


Svar #5
19. december 2010 af Anders041490 (Slettet)

Tak skal du have så :)


Skriv et svar til: Skal finde frem til T0,5=R*C*ln(2) ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.