Kemi

NaCl? Syre? Base? Neutralt?

19. december 2010 af marmar (Slettet)

Er klar over, at syrer, baser og det neutrale kan kun fungere når de er i vand, eller i en væske.

Men når man opløser NaCl så.. hvilken pH værdi har det så?

2H++ + O-- + Na+ + Cl-    vil jo reagere på samme måde, altså:

H2o + NaCl

Er forvirret :S


Svar #1
19. december 2010 af marmar (Slettet)

hmm


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. december 2010 af NejTilSvampe

 pH er et mål for oxoniumions koncentrationen. Det er defineret:

pH = -log [H3O+]

NaCl har ingen umiddelbar indflydelse på [H3O+] , så pH-værdien vil formentlig ikke ændre sig overhovedet tror jeg.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. december 2010 af debs (Slettet)

 Da Cl- er basen til den stærke syre HCl, vil pH formegentlig stige en lille smule, meget lidt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. december 2010 af NejTilSvampe

 #3 -  Na+ er tilsvarende syren til den stærke base NaOH .. Der er ingen grund til at tro at der er mere af den ene eller den anden er der?


Svar #5
19. december 2010 af marmar (Slettet)

Na= metalion/metal

OH= selve basen

H= Syren

Cl= syreresten

?


Svar #6
19. december 2010 af marmar (Slettet)

Forstår det ikke, der SKAL jo ikke være en base i hver syre, og en syre i hver base?


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. december 2010 af debs (Slettet)

 Man snakker om syre/base par. Når en (Brønsted) syre afgiver en proton bliver den til den tilsvarende base:

HCl (syre) <-> H+ + Cl- (base)

pKa for NaCl er ifølge wikipedia 6.7-7.3, altså spot-on midt i neutral. Det lader til, at der ikke sker en pH ændring. Beklager forvirringen :)


Svar #8
28. december 2010 af marmar (Slettet)

Er der bestemte syrer-baser-par?


Skriv et svar til: NaCl? Syre? Base? Neutralt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.