Fysik

Nyttevirkning i atomkraftværk og teoretisk energi i uran

19. december 2010 af vorine (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej
Jeg har et problem jeg sidder her med en opgave hvor jeg skal regne et atomkraftværks nyttevirkning ud.

Har fået at vide at kraftværket har 82tons uran i reaktor 1 og at de udskifter ca. 25% hvert år, altså bruger den 20,5tons uran om året og at de producere 6,5TWh om året.
Så ved jeg at en fissionsproces i uran 235 giver ca. 200 MeV

Hvad gør jeg?
 


Svar #1
19. december 2010 af vorine (Slettet)

har overjet noget med :
200MeV/931,5MeV/u = 0,2147u

0,2147/235,04393 = 0,0009134

1/0,0009134=1094,755

altså bruges kun 1/1095 del af massen under fission.. Ved bare ikke hvad jeg kan bruge det til?


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. december 2010 af peter lind

Find hvor mange uran atomer, der er i 20,5 tons uran. Gang dette tal med 200 MeV og du har hvor meget energi reaktoren har frigjort i et år.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. december 2010 af Anxyous (Slettet)

 Brug molarmassen til at udregne stofmængden af U-235 kerner i 20,5 tons uran.

I øvrigt er det vist nærmere 193 MeV per spaltning.


Skriv et svar til: Nyttevirkning i atomkraftværk og teoretisk energi i uran

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.