Matematik

Potensiel funktion

21. december 2010 af SAGU (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har brug for hjælp med flg.

For en potensiel funktion f gælder, at f(3) = 2 og f(7) = 13

a) Bestem forskriften for f.

b) Bestem f(2,5) og f(18)

c) Løs ligningerne f(x) = 19 pg f(x) = 4,3

d) Hvor mange procent vokser f(x), når x vokser med 7%?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. december 2010 af mathon

se


Svar #2
21. december 2010 af SAGU (Slettet)

ja, den har jeg set! OG har dog ikke fået noget ud af den, udover det jeg allerede ved

?????


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. december 2010 af Sagaz (Slettet)

  y1 = 2 og y2 = 13

x1 = 3 og x2 = 7

og så kan du bare bruge formlen som står i mathons dokument


Svar #4
21. december 2010 af SAGU (Slettet)

jaer?!


Svar #5
21. december 2010 af SAGU (Slettet)

-skal det så bare sættes ind i formlen og hvad har man så?


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. december 2010 af mathon

                            y2/y1 = (x2/x1)a

                            ln(y2/y1) = ln(x2/x1)·a

                            a = ln(y2/y1) / ln(x2/x1)

                            a = ln(13/2) / ln(7/3) = 2,20914

                            b = 2·3-2,20914 = 0,176604


Svar #7
21. december 2010 af SAGU (Slettet)

okay prøver lige selv at gøre det!

For det ovenover i citat 6, ser meget forvirrende ud!

Så prøver lige selv og hvis det ikke går. Så skriver jeg igen

-Men de tal du har i a og b. Hvad skal man bruge dem til? eller hvad er det for en opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. december 2010 af Sagaz (Slettet)

  f(x) = b * xa

efter du har fundet a og b

f(x) = 0,176604 * x2,20914

og så har du forskriften (som er svaret på opgave a)


Svar #9
21. december 2010 af SAGU (Slettet)

er det så svaret til opgave a) som siger bestem forskriften???


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. december 2010 af mathon

Ja


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. december 2010 af mathon

og

                     x = (y / 0,176604)1/2,20914


Svar #12
21. december 2010 af SAGU (Slettet)

DET DU HAR SKREVET I Svar#11

I hvilken opgave skal jeg bruge det til?


Brugbart svar (0)

Svar #13
21. december 2010 af mathon

                      anvendes i c)


Brugbart svar (0)

Svar #14
22. december 2010 af mathon

d)

       y2/y1 = (x2/x1)2,20914   

       y2/y1 = (1,07)2,20914  = 1,16122

       (y1+Δy)/y1 = 1 + Δy/y1 = 1,16122

       Δy/y1 = 0,16122

       (Δy/y1)·100% = 0,16122 ·100% = 16,122%


Svar #15
23. december 2010 af SAGU (Slettet)

forstår ikke det du har lavet i opgave d)??? Det stemmer ikke med mine tal


Svar #16
23. december 2010 af SAGU (Slettet)

hvad skal jeg gøre for at regne opgave c)???


Brugbart svar (0)

Svar #17
23. december 2010 af Sagaz (Slettet)

 Du skal finde x ved at bruge ligningen i #11 og sætte y lig med 19 og derefter 4,3


Svar #18
23. december 2010 af SAGU (Slettet)

okay, hvad skal jeg så i opgave d), for den forstår jeg ikke!?????????


Svar #19
23. december 2010 af SAGU (Slettet)

b)?


Svar #20
31. december 2010 af SAGU (Slettet)

hvordan laver man d)????


Skriv et svar til: Potensiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.