Fysik

Hvorfor skal potentiel energi have.....

27. december 2010 af Kristina0 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvorfor skal potentiel energi have et nulpunkt?

hvad betyder det at den har et nulpunkt og hvorfor kan man bare bestemme nulpunktet?

jeg har virkelig svært ved at forstå det håber nogen kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. december 2010 af peter lind

Det skal den heller ikke have. det er kun forskelle i potentiel energi, der har fysisk betydning, hvorfor den potentielle energi er defineret på nær en konstant. Denne konstant vælger man så man har mindst mulige led at slæbe rundt med. Eksempel er fra Newtom´ns tyngdelov. Epot = -GMm/r og tæt ved jordoverfladen Epot = m*g*h. Hvorfor skulle man dog tilføje nogle ekstra konstanter til det. I den sidste tilfælde er det særlig tydelig. Hvis du står på en tribune og skal demonstrere, vil man vælge tribunens flade som nulpunkt. Hvis man står på jorden vi det være jordoverfladen man vil vælge som nulpunkt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. december 2010 af mathon

i langt de fleste situationer
er man kun interesseret
i   
                                                                 ΔEpot  = energiændringen,
hvorfor det er ligegyldigt,
hvor nulpunktet ligger.

Det kan altså vælges
mest bekvemt.

Eksempelvis i tyngdefeltet
                                                                 ΔEpot = m·g·Δh

Δh = (h2+ho) - (h1+ho) = h2 - h1  
dvs bekvemt
med nulpunktet i h1
 


Skriv et svar til: Hvorfor skal potentiel energi have.....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.