Kemi

HASTER opløsning af stærk syre

27. december 2010 af Pffft (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Til 100 mL rendt vand sættes 10 mL 0.60 M saltsyr

a. beregn pH i opløsningen
   n(HCL) = (0.010L)*(0.60 mol/L) = 0.006 mol?v=110mL?c(HCL) = 0.006mol/0.110L = [H30+] ?pH = -log(H3O+) = -log (0.006mol/0.110L)?pH = 1.26? 
   i følge facit er dette svar korrekt, men jeg når desværre ikke længere end det.

     Til opløsningen sættes 20 mL 0.20 M NaOH

b. beregn pH i opløsningen efter basetilsætningen

Der tilsættes yderligere 20 mL 0.20 M NaOH til opløsningen
c. beregn pH i opløsningen efter denne basetilsætning.

Er der nogen der kan være sød at hjælpe mig?

På forhånd tusind tak

 

Brugbart svar (1)

Svar #1
28. december 2010 af mathon

b)

         tilsætning af
         NaOH
                                               n = (0,020 L) · (0,2 ml/L) = 0,004 mol

resterende
stofmængde H3O+            nrest = (0,006 mol) - (0,004 mol) = 0,002 mol i fællesvolumenet 130 mL

                                              crest = (0,002 mol) / (0,130 L) = 0,015385 M

                                              pH = -log(0,015385) = 1,81

        


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. december 2010 af mathon

c)

   2. tilsætning af
       20 mL 0.20 M NaOH = 0,004 mol OH- ,
       som neutraliserer de 0,002 mol H3O+
       med resultatet 0,002 mol OH- i overskud i 150 mL opløsning til følge.

       c(OH-) = (0,002 mol) / (0,150 L) = 0,013333

       pOH = -log(0,013333) = 1,88

ved 25ºC:
    
        pH = 14 - pOH = 14 -1,88 = 12,12


      
 


Skriv et svar til: HASTER opløsning af stærk syre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.