Fysik

en lillllllllllleeee opgaveeeeee...haster rigtig meget...

27. april 2005 af ilr4e (Slettet)
En bil accelerer fra hvile til farten 72 km/s på 8,0 s med konstant acceleration.

a) beregn accelerationen.
a= v/t = 72/8,0 = 9 km.

b) beregn, hvor langt bilen kører, mens den accelererer.
72*8,0 = 576 km.

c) bilen kører med en konstant hastighed på 72 km/h i 25 s. Herefter opdager føreren en forhindring, og bilen bremser med konstant acceleration, indtil den står stille. Bilen kører i alt 630 m på denne del af køreturen. hvad var accelerationen under opbremsningen?
a= v/t = 72/25 = 2,88.


pleaseeeeeeeeeeeeee hjælp migggg vil i ikke bare se om det er rigtigt lavet:::::::::::

på forhånd tak:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2005 af grisehønen (Slettet)

er det ikke lidt meget med en fart på 72km/s?

2) t*t*a/2=l=8*8*9/2=288

Svar #2
27. april 2005 af ilr4e (Slettet)

Til grisehønen:
jeg synes også det er meget at farten er på 72 km/s...men det står der altså i opgaven.

2) hvad er det for en opgave b eller c...og hvorfor siger du 8*8????

er opgave a, b og c rigtigt...

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2005 af grisehønen (Slettet)

3) først kører han 500m i de første 25 sek. så der er 130 m tilbage. det er først der at han opdager forhindringen. Det vil sige at man skal finde længden og tiden det tager. Har du ikke en formel bog, hvor der står sådan nogle formler i? Kan nemlig ikke huske hvordan man finder det, og er kun 12 så er ikke begyndt på gymnasium endnu

Svar #4
27. april 2005 af ilr4e (Slettet)

men er opgave a og rigtigt....

mener du at du er 12 år....

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. april 2005 af grisehønen (Slettet)

1=a
2=b
3=c
:D

t*t=2l/a right?
Det vil sige at: t*t*a/2=l
t=8 s
a=20 m/s
det vil sige 8 s*8 s*20 m/s=288m/s

Svar #6
27. april 2005 af ilr4e (Slettet)

ej seriøst du må undskylde men kan altså ikke fatte det:(....

jeg spørger igen er a b og c rigtigt...
og 8*8*20 giver 1280....

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. april 2005 af grisehønen (Slettet)

a=2,5 m/s

Ups.....:$
det er fordi jeg kom til at blande 9 tallet med ind i det... men
B)
resultat=8*8*2,5/2=80m

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. april 2005 af Epsilon (Slettet)

irl4e,

Det er sandsynligvis en trykfejl i opgaven, at der står 72km/s. Ellers er det en art fremtidsbil, som kan opnå den fart :-)

a) Acceleration i km? Niks! Det ville i øvrigt hjælpe betragteligt, hvis du benyttede SI-enheder

a = (delta v)/(delta t) =
(72/3.6 m/s)/(8.0s) = 2.5m/s^2

b) Nej - farten er ikke konstant, når bilen accelererer. I stedet er den tilbagelagte strækning til tiden t

x(t) = 1/2*a*t^2

idet bilen starter fra hvile.

c) De 25s er slet ikke opbremsningstiden; den er ikke oplyst. Gør som følger;

- beregn den tilbagelagte strækning i løbet af de 25s, hvor farten er konstant (72km/h)

- brug et udtryk, som relaterer den tilbagelagte strækning (den resterende del af de 630m) til start- og slutfarten og den konstante acceleration under opbremsning.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #9
27. april 2005 af grisehønen (Slettet)

Singularity skrev:
irl4e,

Det er sandsynligvis en trykfejl i opgaven, at der står 72km/s. Ellers er det en art fremtidsbil, som kan opnå den fart :-)

a) Acceleration i km? Niks! Det ville i øvrigt hjælpe betragteligt, hvis du benyttede SI-enheder

a = (delta v)/(delta t) =
(72/3.6 m/s)/(8.0s) = 2.5m/s^2

b) Nej - farten er ikke konstant, når bilen accelererer. I stedet er den tilbagelagte strækning til tiden t

x(t) = 1/2*a*t^2

idet bilen starter fra hvile.

c) De 25s er slet ikke opbremsningstiden; den er ikke oplyst. Gør som følger;

- beregn den tilbagelagte strækning i løbet af de 25s, hvor farten er konstant (72km/h)

- brug et udtryk, som relaterer den tilbagelagte strækning (den resterende del af de 630m) til start- og slutfarten og den konstante acceleration under opbremsning.
----------------------------------------
Det var da det jeg skrev....

Svar #10
27. april 2005 af ilr4e (Slettet)

alttså:

c) delta s = v * delta t
= 72/6,3 * 25s
= 285,7 m

er det rigtigt....

grisehønen:
han sagde altså og det samme som dig singulatity....men bare på en anden måde...

Brugbart svar (0)

Svar #11
27. april 2005 af grisehønen (Slettet)

man dividere med 3,6 ikke 6,3............................................................

Brugbart svar (0)

Svar #12
27. april 2005 af Epsilon (Slettet)

#5,7: SI-enheden for acceleration er m/s^2, ikke m/s. Men bortset derfra er det korrekt, at bilen under accelerationen, som varer 8.0 sekunder, tilbagelægger strækningen 80m.

//Singularity

Svar #13
27. april 2005 af ilr4e (Slettet)

ups....nar ja;)...jeg laver ALTID den fejl.....

c) delta s = v * delta t
= 72/3,6 * 25s
= 500 m
men så mangler han stadigvæk 130, skal man så sige:

delta s= v^2 -v^1 / a

= (...)^2 - (20m/s)^2 / 2,5

eller hvad....

Brugbart svar (0)

Svar #14
27. april 2005 af Epsilon (Slettet)

#13:

v^2 - (v0)^2 = 2a*(delta s)

hvor v0 = 72km/h, og v = 0, idet bilen opbremses helt. Heraf fås;

a = -(v0)^2/[2*(delta s)]

//Singularity

Svar #15
27. april 2005 af ilr4e (Slettet)

altså:

a= (-20m/s)^2 / 2*500m
= 0,4 s

er det rigtigt...

Brugbart svar (0)

Svar #16
27. april 2005 af Epsilon (Slettet)

#15: Nej. Det står ganske tydeligt i #12, at SI-enheden for acceleration er m/s^2 (hverken m/s, s eller for den sags skyld noget helt tredie). Det er også, hvad en enhedskontrol viser;

[a] = [v0]^2/[delta s] = (m/s)^2/m = m/s^2

Opbremsningen foregår heller ikke over 500m, men derimod over de resterende 130m af de oprindelige 630m. Derfor haves;

a = -(20m/s)^2/[2*130m] =
-1.538...m/s^2 ~ -1.5m/s^2

til 2 betydende cifres præcision.

//Singularity

Svar #17
27. april 2005 af ilr4e (Slettet)

kan du ikke også lige kigge på følgende:

fysik fysik og atter fysik.......nejjjjjj....

Svar #18
27. april 2005 af ilr4e (Slettet)

når ja for fanden....
men tusind takkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Svar #19
27. april 2005 af ilr4e (Slettet)

Vil i ikke lige se om jeg har regnet rigtigt-....

En mand står øverst oppe på en høj bygning. Han holder en bold ud over kanten af bygningen og kaster den derpå lodret opad med farten v0 = 14m/s. Bolden rammer jorden ved bygningens fod 4,60s senere. Der kan ses bort fra luftmodstanden.

a) I hvor lang tid bevæger bolden sig opad?
t= 1/2*a*t^2
= 1/2 * 3m/s*4,6^2 s
= 31,74 m

b) Hvor høj er bygningen?
hvordan ved jeg det......

Skriv et svar til: en lillllllllllleeee opgaveeeeee...haster rigtig meget...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.