Matematik

Skæring mellem cirkel og linje

31. december 2010 af finken83 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har vist lavet en regnefejl, men kan ikke se hvor. Nogen der kan hjælpe?

Resultatet skal være 7,7 og -1,3

c har centrum i (4,3) og radius 5, mens m går gennem (7,7) og har hældningen 0,5

C: (x-4)2+(y-3)2 =25

y = 0,5x+3,5

(x-4)2+(0,5x+3,5-3)2=25

x2-8x+16+0,5x2+0,5x+0,25=25

1,5x2-7,5x-8,75 =0

d=-7,52-4*1,5*(-8,75) =108,75

x =


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. december 2010 af hvadmeddet (Slettet)

Du har fejl mellem

(x-4)^2+(0,5x+3,5-3)^2=25

og

x^2-8x+16+0,5x^2+0,5x+0,25=25

Du har glemt at opløfte den første halve i anden. Ligningen du skal løse bliver således i stedet:

1,25x^2-7,5x-8,75 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. december 2010 af mathon

           (x-4)2+(0,5x+3,5-3)2 = 25

           x2 - 8x + 16 + (0,5x + 0,5)2 - 25 = 0

           x2 - 8x + 16 + 0,25x2 + 0,5x + 0,25 - 25 = 0

          1,25x2 - 7,5x - 8,75 = 0      som multipliceres med 0,8  (for at få en mere handy 2.gradsligning)

           x2 - 6x - 7 = 0

              x = -1  v  x = 7


Skriv et svar til: Skæring mellem cirkel og linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.