Kemi

Hvad betyder Gas, liquid og solid

01. januar 2011 af Denicec (Slettet)

 Hvad betyder Gas, liquid og solid


Brugbart svar (2)

Svar #1
01. januar 2011 af dnadan (Slettet)

De beskriver hvilket stadie dine stoffer er i.

Fx

AgCl(s) <--> Ag+(aq)+Cl-(aq)

Her er AgCl solid(s) og Ag+ og Cl- er opløst i vand (aq = aqua)

Lignende gør sig gældende for gas(g) og liquid(l) mfl.


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. januar 2011 af rinsu85 (Slettet)

(s) = solid  - betyder "fast form"    eks er køkkensalt i fast form ved stuetemperatur og skrives derfor NaCl (s)

(l) = liquid  - betyder "flydende"    eks er vand flydende ved stuetemperatur og skrives derfor H2O (l)

(g) = gas  - betyder, ja gas         eks er ilt på gasform ved stuetemperatur og skrives derfor O2 (g)

(aq) = aqua  - betyder "opløst i vand"      lige så snart noget opløses, eks. det letopløselige salt natriumchlorid skrives NaCl (aq)

Du kan ændre på tilstandsformerne for alle stoffer ved enten at ændre temperaturen eller trykket.


Svar #3
02. januar 2011 af Denicec (Slettet)

 Tak. :) 


Skriv et svar til: Hvad betyder Gas, liquid og solid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.