Matematik

løs ligning

02. januar 2011 af nstella (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hej..

løs ligningen

*1:         -16/x2 + 2x ------) x3=8 --------) x=2

jeg tænker:

*2:         16x2/x2=2x ----------)                8=x

*2 er forkert, og *1 er det rigtige svar ifl. facit., men er det ikke korrekt at man kan gange x^2 på begge sider, de går ud med hinanden og man får 8=x, eller hvad har jeg gjort forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2011 af Argus (Slettet)

Jeg går ud fra at du mangler et = i første ligning?

Når du udregner *2 glemmer du at gange på højre side af =. Dine x forsvinder fra venstre side, men du har x^3 og ikke bare x til højre.


Svar #2
02. januar 2011 af nstella (Slettet)

i 1. ligning, altså *1 er det oprindeligt f'x(x,y)= -16/x^2 + 2x     (altså den partielt afledede mth x)

derefter skal man løse den for at finde det stationære punkt, dvs. sætte=0 og man får  x=2

men tak for hjælpen, nu kan jeg godt se det, ved ikk lige hvad j tænkte på... men ja TAK!


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

-16x^2+2x=0
16x^2=2x
8x^2=x
x=0
Derpå:
x≠0:
8x=1
x=1/8
Resultat: x = 0 og 1/8


Skriv et svar til: løs ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.