Kemi

Redoxreaktion MnO4 + S^-2 = MnO2 + S

02. januar 2011 af terbium (Slettet)

                   +7   -2         -2                        +4   -2            0

8 OH-    +  2 MnO4-  +  3 S^-2     -->        2 MnO2   +    3 S    + 4 H2O                            "Basisk Opløsning"

OX: 2 op , Red: 3 ned 

Ladninger:                                        Hydrogen:                        Oxygen:

V: -2 + -6 = -8                                        V: 8                                 V: 8+(2*4) = 16

H: 0                                                       H: 8                                 H: (2*2)+(4*2) = 12 !!!!

Hvad går galt ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2011 af mathon

begynder i neutral og slutter i basisk opløsning:

                                              2 MnO4-   +   3 S2-   +   4 H2O   --->   2 MnO2   +  3 S   +  8 OH-


Svar #2
02. januar 2011 af terbium (Slettet)

 tak - men hvor ved man det fra ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. januar 2011 af mathon

 hvis reaktionen begynder i basisk opløsning;

      bliver der endnu mere negativ ladning på venstre side,
      hvilket ikke just muliggør en ladningsafstemningsløsning


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. januar 2011 af mathon

rettelse:
                     "Basisk Opløsning" i anførselstegn betyder, at der er noget særligt ved opgaven.
                      Det særlige i dette tilfælde er, at opløsningen er basisk på grund af den middelstærke
                      base S2- med pKb = 1,1 (og altså ikke grundet OH-)

reaktionen begynder altså i basisk miljø og afsluttes i endnu stærkere basisk miljø
 

.............

første linje i #1 skal negligeres    (jeg skulle lige vågne  :-) )


Svar #5
02. januar 2011 af terbium (Slettet)

 Mange tak for det -- 


Skriv et svar til: Redoxreaktion MnO4 + S^-2 = MnO2 + S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.