Matematik

En masse mat (B) spørgsmål

04. januar 2011 af kongkedelig (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej nogen der kan svare mig på følgende spørgsmål:

Hvad betyder det at f(x) går mod et tal for x gående mod +/- uendelig eller for x gående mod et tal xo?

Hvad betyder det at en funktion f er kontinuert i et tal xo?

Hvad betyder det at en funktion f er differentiabel i et tal xo med differentialkvotienten a?

Hvordan udregnes f ' (x0) vha tretrinsreglen?

Hvis f(x) = k hvad er så f ' (x)? Og hvordan bevises det?

Hvis f(x) = x^n hvad er så f ' (x)? Og hvordan bevises det?

Hvis f(x) = k*g(x) og g er differentiabel i x hvad er så f ' (x)? Og hvordan bevises det?

Hvis h(x) = f(x) +/- g(x) hvad er så h ' (x)? Og hvordan bevises det?


Hvad gælder om differentation af e^x, a^x, e^(k*x), ln(x) og 1/x? Og hvordan bevises diff . af e^x og 1/x?

På forhånd tak :D


Brugbart svar (2)

Svar #1
04. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Svarene kan du helt sikkert finde i din matematikbog.


Svar #2
04. januar 2011 af kongkedelig (Slettet)

 Ja men forstår det ikke sådan som det står formuleret i bogen, hvis jeg bare skulle kigge i bogen var det jo ikke nødvendigt at skrive herinde vel?


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Hvad betyder det at f(x) går mod et tal for x gående mod +/- uendelig eller for x gående mod et tal xo?

At funktionen ikke eksisterer for xo, men forsvinder "ud i det blå", når x nærmer sig xo

Hvad betyder det at en funktion f er kontinuert i et tal xo?

At den går pænt igennem punktet uden knæk e.l.

Hvad betyder det at en funktion f er differentiabel i et tal xo med differentialkvotienten a?

At funktionen går "pænt" igennem punktet med hældningen a

Hvordan udregnes f ' (x0) vha tretrinsreglen?

Søg på TTR i søgefeltet øverst på denne side

Hvis f(x) = k hvad er så f ' (x)? Og hvordan bevises det?

f'(x) = 0. Se under differentationsregler i din mat.-bog

Hvis f(x) = x^n hvad er så f ' (x)? Og hvordan bevises det?

Se differentationsreglerne i din mat.-bog.

Hvis f(x) = k*g(x) og g er differentiabel i x hvad er så f ' (x)? Og hvordan bevises det?

f ' = k*g'. Se differentationsregler i.d.m.

Hvis h(x) = f(x) +/- g(x) hvad er så h ' (x)? Og hvordan bevises det?

H' = f ' +/- g'. S.d.i.d.m.

- Prøv i det hele taget at se lidt mere i din mat.-bog ;-)


Skriv et svar til: En masse mat (B) spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.