Matematik

En kasse uden låg.

07. januar 2011 af zuku (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej studieportalen. 

Jeg forstår ikke hvordan jeg laver denne opgave.

En kasse uden låg har kvadratisk bund. Rumfanget af kassen er 32. På figuren betegner x sidelængden i den kvadratiske bund, og h betegner kassens højde. 

Bestem h udtrykt ved x. Bestem den værdi af x, som gør kassens samlede overfladeareal mindst muligt. 

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2011 af peter lind

Brug at rumfang af kassen er arealet af bunden gange højden til at finde h udtrykt ved x.

Find dernæst overfladearealet som arealet af bunden+ arealet af siderne.


Svar #2
07. januar 2011 af zuku (Slettet)

 skal jeg gange højden, eller skulle der stå ganget højden??


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2011 af peter lind

Du skal gange arealet af bunden og højden sammen. Så får du rumfanget.


Svar #4
12. januar 2011 af zuku (Slettet)

 V = 32

h*x^2 = 32

32/x^2 = h

0 = 4h x + x^2

0=4*32/x^2+x^2

0=128/x^2 + x^2

Jeg ved ikke hvordan jeg regner den ud til sidst. Det forvirrer mig, at der er to x^2. 
Håber I vil hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2011 af peter lind

Du har det rigtige svar i 3 linje, altså h = 32/x2. Nu skal du gå i gang med arealet


Svar #6
12. januar 2011 af zuku (Slettet)

 Jamen hvad gør jeg så med det sidste? Det skal jo også med :) Det er måske arealet?


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. januar 2011 af peter lind

Det sletter du bare. Det er både forkert og overflødig.


Svar #8
12. januar 2011 af zuku (Slettet)

 Hvordan finder jeg så arealet? Jeg er helt lost lige nu. 


Svar #9
12. januar 2011 af zuku (Slettet)

 Jeg synes bare det er underligt hvis jeg ikke skal bruge det andet, da de andre fra min klasse, har gjort ligesådan! :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. januar 2011 af peter lind

Der skal du bruge at arealet af en rektangel er længden af den ene side gange længden af den anden side. Gå de relevante sider igennem. Tag en eller anden kasse og se hvilken sider det kan dreje sig om.


Svar #11
12. januar 2011 af zuku (Slettet)

 Hmm, jeg forstår det ikke. Prøver at spørge nogle fra klassen i morgen. 


Skriv et svar til: En kasse uden låg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.