Matematik

reducere 2 opg

08. januar 2011 af nini66 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej alle. er der en som kan se om opgave 1 er løst rigtigt?

og en der kan forklare mig hvordan man laver opg 2 ? :)

1)     2(a+b)-2a-b =  1b


2)      47x-48x+3x
 

tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2011 af AskTheAfghan

Det er ikke nødvendigt at skrive 1 foran b. 1b = b. Hvordan har du forresten udregnet opgave 1? Opgave 2 ser nemmere ud end opgave 1.


Svar #2
08. januar 2011 af nini66 (Slettet)

altså jeg er bare usikker på opg 2.. skal jeg egentlig ikke bare plusse tallene. så giver det 98 x

jeg sagde gangede 2 med hvert led. of det gav 2a + 2b-2a-b

så reducerede jeg det til : at 2a blev væk, og 2b-b = 1b eller b :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Sæt x som fælles faktor uden for en parentes, og reducer så tallene inde i parentesen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Opgave 2

Hvis det bare er en reducering, så giver det 2x.?

47x - 48x + 3x = 2x

Det vil jeg tro.


Svar #5
08. januar 2011 af nini66 (Slettet)

hvordan får du det til 2x ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

47x-48x+3x  = (47-48+3)x = (3-1)x = 2x


Skriv et svar til: reducere 2 opg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.