Matematik

Afledede funktioner !

08. januar 2011 af x00 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heej, jeg har tre opgaver som jeg ikke kan finde ud af og håber nogen kan hjælpe! 

Bestem de afledede funktioner af

1)  

f(x)=x^2*ln(7)

Vil umiddelbart sige at den giver: 

f'(x)=2*x*ln(7)+x^2*1/7 ??

2) 

h(x)=ln(x^2+1) 

h'(x)= ??

3) 

g(x)=(2x+1)*e^-x 

g'(x)= ??  

Håber der er nogen der kan hjælpe! 

På forhånd taak :))


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2011 af AskTheAfghan

Det, hvad du har udregnet i opgave 1, ser forkert ud. Anvend produkt reglen, hvis det er nødvendigt.

Hvis f(x)=ln(g(x)) er f'(x)=g'(x)/g(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Her får du facit'erne, så prøv selv, om du kan nå til dem

Og husk, at ln7 er en konstant, ikke en funktion

1)  2x*ln7

2)  2x/(x^2+1)

3)  (1-2x)*e^(-x)

Go' arbejdslyst ;-)


Svar #3
09. januar 2011 af x00 (Slettet)

Forstår ikk helt det med produktreglen ?? :/


Svar #4
09. januar 2011 af x00 (Slettet)

Det var også min første tanke i nr 1, men så tænkte jeg at det er en sammensat funktion? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

- Det tænkte jeg nok ;-)


Svar #6
09. januar 2011 af x00 (Slettet)

Er du sikker på dit svar? :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Hvilken et af dem?


Svar #8
09. januar 2011 af x00 (Slettet)

Den første :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

- Hvis du regner dig frem til det samme, så er jeg sikker . . .  ;-)


Svar #10
09. januar 2011 af x00 (Slettet)

Får også de samme tal når jeg regner efter på TI-89. Men det er nu mere fremgangsmåden jeg er interesseret i ....


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

1) (x^2*k)' = 2x*k

2) u = x^2+1 --> du = 2x --> ln(u)du

 (ln(u)du) ' = (1*du) / u
 

3) (f(x)*g(x))' = f '(x)*g(x) + f(x)*g'(x)

f(x) = (2x+1), g(x) = e^(-x)

2*e^(-x) + (2x+1)*(e(^-x)*-1 =

2*e^(-x) - 2x*e^(-x) - e^(-x) = (1-2x)*e^(-x)
 

- Var det sådan donna'en ønskede det - ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

;-)


Svar #13
09. januar 2011 af x00 (Slettet)

 2) forstår ikke det med du=2x??

u = indre funktion ? 

du= ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #14
09. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Når man differentierer vha. substition, skal man gange med substitutionens differentialkvotient

Se mat.-bogen (hvis du har en) ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #15
09. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#13

Det kaldes også differentiation af en sammensat funktion.

Alle resultaterne i #2 er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #16
09. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

# 15

Korrekt er ikke korrekt 

Sætter Nissen igen

Det skal være korrekte

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #17
09. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#16

Ja, du har jo helt ret. Alle resultaterne i #2 er korrekt angivet.


Brugbart svar (0)

Svar #18
09. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

# 17

Det er korrekt -


Svar #19
09. januar 2011 af x00 (Slettet)

Jeg er stdig ikk helt med :/

Er der evt. en der gider at tage en af de tre og forklare den trinvis?? 


Brugbart svar (0)

Svar #20
09. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Det er forklaret i # 11


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.