Matematik

noget ondt analytisk plangeometri :(

30. april 2005 af Norn (Slettet)
Jeg har en cirkel med radius 5 og centrum koordinatet -3,-2.
Inde i cirklen ligger en ligesidet trekant. En af trekanten hjørner ligger i punkt 0,2.

Hvordan finder jeg de andre punkter på den nemmeste måde?

Er der ikke en formel, hvor man kan rykke punktet 120 grader om et centrum med en bestemt radius?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2005 af iB (Slettet)

Har du haft om polære koordinater? Hvis du har det, kan du jo bare ligge et "polært hjælpekoordinatsysstem" med origo i -3,-2 og så finde argumentet og modulus til det kendte punkt og så regne videre derfra...

Svar #2
30. april 2005 af Norn (Slettet)

nope :S Der står heller ik noget om det i min bog (teknisk matematik)

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2005 af iB (Slettet)

hmmm, hvis du ikke kender polære koordinater, har jeg desværre ikke andre fikse ideer. Jeg kan ikke lige umiddelbart se andre løsninger, end at slave på med trekantsregning...(hvilket let kan lade sig gøre, men er lidt besværligt)

Svar #4
30. april 2005 af Norn (Slettet)

hehe... ja, nemlig det :S

Du kender ikke et sted på nettet, hvor jeg kan læse om polære koordinatsystemer?

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. april 2005 af iB (Slettet)

Øhh, nej ikke lige hvad jeg kan komme i tanke om. Det er nu heller ikke så komplicert: Tænk på er almindeligt koordinatsystem. Istedet for at angive et punkt med x og y (som vi plejer at gøre), tegner man en linie fra origo til punktet, og angiver punktet med længden af denne linie, samt liniens vinkel med 1.aksen. For punktet (x,y)=(1,1) kan man fx let se blir (r,v)=(kvrod(2),45 grader) (længden ud til punktet er kvrod(2), men vinklen med 1. aksen er 45 grader.

Gennerelt gælder det, at:
x=r*cos(v) og y=r*sin(v)

Hvis du bruger dette sammen med #1, tror jeg faktisk du skal kunne løse opgaven. Vær bare opmærksom på, at dette godt kan komme til at ta lidt længere tid en slaveregningen, men jeg vil da mene, at dette er en mere raffinert måde at løse problemet.

Svar #6
01. maj 2005 af Norn (Slettet)

Mange mange tak for hjælpen!

Og ja... det var en lidt mere raffineret måde at løse problemet på :)

Hvis du gider kigge det igennem er du meget velkommen!

Skriv et svar til: noget ondt analytisk plangeometri :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.