Matematik

funktion

11. januar 2011 af misshj (Slettet)

Opgave 12
En funktion f er givet ved
f (x) = 4ln(x) − 2x + 8 .
a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1, f (1)) .

nogen der kan fortælle hvordan jeg løser den og hvilken slags funktion det er ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

y = f'(x0)·(x - x0) + f(x0)


Svar #2
11. januar 2011 af misshj (Slettet)

hvordan kan det passe?

når man tegner den i et program, altså den første funktion og finder tangenten til det punkt, er ligningen til tangenten y=2x+4. er det helt forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvorfor kan det ikke passe? Og hvor er dine egne beregninger til at underbygge det?

Beregn f(1) og f'(1) og indsæt i tangentens ligning.


Svar #4
11. januar 2011 af misshj (Slettet)

det er fordi det program jeg bruger (Ti-interactive) selv skriver tangentens ligning.. og punkterne passer med den anden funktion..


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej det passer da. Men prøv nu selv at finde tangentens ligning uden brug af lommeregneren.


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. november 2018 af sw2wr (Slettet)

Kan du forklar yderligere.

Altså hvordan man kan løse opgaven?

det ville hjælpe en del.


Skriv et svar til: funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.