Matematik

funktioner

12. januar 2011 af E* (Slettet) - Niveau: B-niveau

En parabel er givet ved y= -x2-+4x-7, og en ret linje er givet ved y= -4x+ 3.

 a) Gør rede for, at parablen og linjen skærer hinanden i to punkter.


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Skæring kræver

y = -x2 ?4x -7 = -4x + 3

(afgør, hvilket fortegn du mener ved 4x).

Beregn diskriminanten d for ligningen -x2 ?4x -7 = -4x + 3 . Af fortegnet for d aflæses antallet af løsninger til ligningen.


Svar #2
16. januar 2011 af E* (Slettet)

4x har fortegnet +


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Løs skæringsligningen.


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.