Matematik

3. grads polynomium

13. januar 2011 af ACBorup (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Er der nogle der kan fortælle mig hvordan jeg skal løse følgende ligning?

0 = 0,25x^3-x^2-x+4

MVH Ac.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Sæt x uden for parentes - så har du den ene løsning (x=0) samt en andengradsligning ;-)


Svar #2
13. januar 2011 af ACBorup (Slettet)

 hvis jeg sætter x uden for parantes får jeg følgende resultat:

0 = x(0,25x^2-x-1+4/x)

Kan det passe?


Svar #3
13. januar 2011 af ACBorup (Slettet)

 Desuden har jeg lige et andet spørgsmål;)

der er givet funktionen: f(x) = o,25x^3-x^2-x+4

Og jeg skal bestemme ligningen for den tangent t1, til grafen for f, der går gennem det skæringspunkt P, der har den mindste førstekordinat.

Hvordan ved jeg hvilket skæringspunkt der har den mindste førstekordinat?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2011 af placebo321 (Slettet)

Hvis du sætter x uden for parentes fås:

0 = x(1/4x2-x-1)+4


Svar #5
13. januar 2011 af ACBorup (Slettet)

 hov ja - min fejl;)

og hvordan kommer så jeg videre derfra?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. januar 2011 af placebo321 (Slettet)

Jeg ville løse den på lommeregneren


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. januar 2011 af mette48 (Slettet)

0 = 0,25x^3-x^2-x+4

et gæt da 4 skal gå op i x3 da resten af tallene er hele

x=2

0,25*8-4-2+4=0 det stemmer

0,25x^3-x^2-x+4=(x-2)(0,25x2-0,5x-2)


Svar #8
13. januar 2011 af ACBorup (Slettet)

Desuden har jeg lige et andet spørgsmål;)

der er givet funktionen: f(x) = o,25x^3-x^2-x+4

Og jeg skal bestemme ligningen for den tangent t1, til grafen for f, der går gennem det skæringspunkt P, der har den mindste førstekordinat.

Hvordan ved jeg hvilket skæringspunkt der har den mindste førstekordinat?


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. januar 2011 af mette48 (Slettet)

0=0,25x^3-x^2-x+4=(x-2)(0,25x2-0,5x-2)=0,25(x-2)(x2-2x-8)=0,25(x-2)(x+2)(x-4)

x=2, x=-2 og x=4

find f'(x) og indsæt den mindste af løsningerne, så har du hældningen.

Indsæt et af talparene og find ligningen for tangenten


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. januar 2011 af placebo321 (Slettet)

0# Ifølge lommeregneren er svaret x= -1,678


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

UNDSKYLD -

Jeg overså 4-tallet i svar # 1 :'-(


Svar #12
13. januar 2011 af ACBorup (Slettet)

 Tusind tak skal I have. Jeg har styr på det nu!


Svar #13
13. januar 2011 af ACBorup (Slettet)

 c) grafen for f, har en anden tangent t2, som også går gennem punktet P.

Og jeg skal bestemme koordinatsættet til røringspunktet for denne tangent? hvordan gør jeg lige det?


Brugbart svar (0)

Svar #14
14. januar 2011 af Arthur Dent (Slettet)

Tangenligning gennem (x0,f(x0)) og (-2,0):

y - f(x0) = f'(x0)(x-x0) går igennem punktet (x,y) = (-2,0), derfor

-f(x0) = f'(x0)(-2-x0)       (*)

Vi har:

f(x0) = 1/4x03 - x02 - x0 - 4

f'(x0) = 3/4x02 - 2x0 - 1

Indsættes dette i (*) fås (lav selv mellemregningerne):

1/2x03 + 1/2x02 - 4x0 - 6 = 0

Løses dette fås:

x0 = {-2, -2, 3}

Da det ikke kan være x0=-2, må røringspunktets førstekoordinat til den søgte tangent være x0=3. Andenkoordinaten er y0=f(3) = -5/4.


Svar #15
16. januar 2011 af ACBorup (Slettet)

 Tusind tak for hjælpen, det hele giver mening for mig nu;)


Skriv et svar til: 3. grads polynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.