Matematik

SEPARATION AF DE VARIABLE

16. januar 2011 af atm-girl (Slettet)

Heey 

jeg har to ligninger hvor jeg skal bestemme en forskrift for løsningen 

1)  dy/dx= 1/xy                 x>0 

2) dy/dx = -5x^4y^2 

Jeg ska bruge formlen for separation af de variable, men problemet er at indsætte dem iformlen, altså jeg ska  jo "ordne " sådan at x'erne står på den ene side, og y'erne står på den anden side.. 

Men det kan jeg ik finde ud af


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2011 af mathon

   1)
                        dy/dx  = (1/x)·(1/y)    x>0 y≠0

                        ydy = (1/x)dx


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2011 af mathon

   2)
                             dy/dx = -5x4·y2

                             -(1/y2)dy = 5x4dx


Skriv et svar til: SEPARATION AF DE VARIABLE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.