Matematik

er det rigtigt???

16. januar 2011 af sissasine (Slettet) - Niveau: C-niveau

x(x-2)- (x+1) i anden = - 6  ->

x i anden -2x -( x+1) i anden. = -6 ->

x i anden - 2x - x i anden - 1 i anden  = -6 ->

x i anden - 2x - x i anden - 1 = -6 ->

- 2x -1 = - 6 ->

-2x+2x -1= -6 + 2x ->

-1 +6 = -6 +6+ 2x ->

5= 2x

x= 5:2= 2,5


Svar #1
16. januar 2011 af sissasine (Slettet)

 kan ikke få comp til at sætte tallet i anden ?? derfor er det skrevet sådan lidt dumt :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2011 af hippo746 (Slettet)

Nej jeg får x=5/4

x(x-2)-(x+1)2 =-6

x2-2x-(x2+2x+1)=-6

-4x=-5

x=5/4

Kontrol

5/4*(5/4-2)-(5/4+1)2=-6

5/4*(-3/4)-(9/4)2 =-6

-15/16-81/16=-6

-96/16=-6 

-6=-6  :o)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

(x+1)2 = x2 + 2x + 1

Det er den sætning, der hedder "Kvadratet på en toleddet størrelse -"


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. januar 2011 af AskTheAfghan

Yep, jeg kan give #3 ret..

Prøv start med at skrive:

               x(x - 2) - (x + 1)2           = -6    <=>         

         x(x - 2) - ((x + 1)·(x + 1))    = -6    <=>

              x(x - 2) - (x2 + 2x + 1)    = -6   <=>

                  x(x - 2) - x2 - 2x - 1     = -6

Og så - kan du komme videre med at løse.. :)


Skriv et svar til: er det rigtigt???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.