Debat

Eksistere Gud?

19. januar 2011 af BrainStorm (Slettet)

Hej alle sammen..

jeg vil spørge om Guds eksistens, hvordan kan man bevise at gud eksister? og hvordan kan man modbevise guds eksistens?

tak..


Brugbart svar (4)

Svar #1
19. januar 2011 af Shase (Slettet)

 Det kan man ikke.

Gud er hvad man selv gør det til, og hvis du mener gud findes ja så findes gud. Det kan også være du ikke tror på gud, men tror at gud er hvad folk gør gud til, og i så fald findes gud vel også.

Men som sagt er det hvad du selv gør det til. Det kan ikke bevises, eller modbevises. Det er derfor at gudsbegrebet er metafysisk.


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. januar 2011 af JW09496 (Slettet)

Der er jo det ontologiske Gudebevis.... Ifølge Nietzsche "Gud er død"

http://da.wikipedia.org/wiki/Det_ontologiske_gudsbevis

http://da.wikipedia.org/wiki/Nietzsche


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. januar 2011 af Oblectamentum (Slettet)

Altså, mange folk har plantet deres tro i at der findes noget deroppe et sted, og passer på en. Jeg er dybt uenig, - Men hvis andre folk føler sig trykke og har en at støtte sig til hvis man føler sig nede, så er det helt fair det har jeg respekt for!

Men jeg tror at mere på det "logiske" eller hvad man nu siger, med at vi altså er organismer osv. osv. osv.


Svar #4
19. januar 2011 af BrainStorm (Slettet)

 Okay men hvad skal der til for at bevise guds eksisten? skal så se ham? men Vi vide at der eksistere mange ting som vi ikke ser?


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. januar 2011 af Oblectamentum (Slettet)

Jeg giver en øl i lufthavnen hvis du kan bevise han findes!


Brugbart svar (1)

Svar #6
19. januar 2011 af Shase (Slettet)

 I begge mener altså gud er en mand? :-p Interessant.

# 4 Mange som tror på gud føler at de har oplevet tegn på at gud findes. Det kan være et blad som falder ned fra et træ, eller regnvejr på et påfaldende tidspunkt.

Og hvad der skal til for at bevise gud? Så skal du jo først vide hvad gud er.


Svar #7
19. januar 2011 af BrainStorm (Slettet)

 Jeg vil ikke ha´ du deler øl i lufthavn, men man kan selvfølgelig bevise Guds eksistens, ellers så hvorfor tror de fleste filosofer og videnskabmænd gennem historien på Guds eksistens, er det så kommet ud fra det blå luft?

vi ser den computer er designet, og vi ser at al design har brug for en intelligent, og i univseret og mennesket designet ergo er der en designer for universet og mennesket..

universet og Al materie er under udvikling og for at ha noget der udvikler sig til at være konstant, skal du ha noget der konstanter ergo er der noget der har konstanter de fysisk konstanter..


Brugbart svar (1)

Svar #8
19. januar 2011 af Shase (Slettet)

 ID teorien har fejl. For hvis en gud har designet alting, hvem har så designet gud?

Men hvis du mener gud har skabt alt, så er det jo bare det du skal bevise for at overbevise alle om at der findes en gud. Men det ville jo selvfølgelig kun virke overfor dem som mener gud er det samme som du gør.


Svar #9
19. januar 2011 af BrainStorm (Slettet)

 Shase, det Gud har designet årsagsprincip så du kan ikke praktisere Guds skabning overham..

Gud er den absolut, skaber.. er den der muliggjorde eksistens...


Svar #10
19. januar 2011 af BrainStorm (Slettet)

 ID teorien har fejl. For hvis en gud har designet alting, hvem har så designet gud? 

og hvem har designet den designet Gud og hvem har designet den designer der designet designeren for Gud`?

vi når til uendelighed..og det er umuligt..

så der skal være en ikkedesignet designer.. der designet  universet og alt muligeksistens..


Brugbart svar (4)

Svar #11
19. januar 2011 af mangagirl (Slettet)

omg ,det samme latterlig spørgsmål bliver stillet igen og igen. self. eksister gud, hvem har ellers skabt dig og resten af verden.  jeg vil vædder på at rigtig mange tror på djævlens eksistens men ikke gud .... hvad med alle de hellige bøger, biblen og koranen. hvad med profiter, findes de heller ik. Hvorfor er du her på jorden??? jeg kan blev ved


Brugbart svar (1)

Svar #12
19. januar 2011 af Shase (Slettet)

 Så den der designer intelligent design, er ikke selv intelligent design? Så gud er absolut men ikke intelligent design?

Men hvis det er din definition af gud, så er det jo bare det du skal bevise for at vende tilbage til #4 Du nævnte også gud som en han. Igen et paradoks hvis gud er alt er gud vel ikke bare et køn?


Brugbart svar (1)

Svar #13
19. januar 2011 af Shase (Slettet)

 # 11 Hvorfor er det latterligt? Det er jo tro. Tro er meget vigtigt for rigtig mange mennesker. Hvorfor er det en selvfølge at gud findes?


Svar #14
19. januar 2011 af BrainStorm (Slettet)

 Men hvis det er din definition af gud, så er det jo bare det du skal bevise for at vende tilbage til #4 Du nævnte også gud som en han. Igen et paradoks hvis gud er alt er gud vel ikke bare et køn

tag det ikke personlig, men det skulle rent latterlighed der køre her.. vi vid dog at Gud ikke har et køn, da han jo ikke et menneske men skaberen for mennesker..du fostår vel rigtig godt forskellen..

Gud er absolut og et tegn på hans eksistens er den intelligent design..

faktisk vi behøver slet ikke og diskuter det.. der er jo fysisk lov, og hver lov skal have et lovgivere ergo, er der en lovgivere for de fysisk lov..

det lige meget  ..Gud eksistere alligevel..


Brugbart svar (5)

Svar #15
19. januar 2011 af mangagirl (Slettet)

Det er jo bare min mening, og en masse andres mening.. Kan du selv bevise at gud ikke findes?

som sagt. Hvem har skabt dig, mig, os menneskeheden.. tænk lidt på det, tror du selv å at du er oprindelig en abe (og hvis du troede det, hvem skabte så aben? o.0) og ikke skabt af gud, vil du heller tro på Darwin end biblen. Jeg respektere alle mennesker, men jeg kan ikke forstå folk der ikke tror på gud.


Brugbart svar (1)

Svar #16
19. januar 2011 af Shase (Slettet)

 # 14 Hvis det er ligemeget for din forståelse af gud, og du ikke gider diskuterer det, hvorfor oprettede du så den her tråd? Og hvis gud ikke er et køn, hvorfor bliver du så ved med at nævne gud som en han?

Synes ikke at forklaringen på at gud findes er ID.

Men det er jo bare super hvis du har din tro, og det er det rigtige for dig.

# 15 Nej, men jeg har mit billed at hvad gud er, og du har dit. Mit går bare ud på at gud er hvad folk gør gud til.

Tror ikke vi kommer fra aben, men at aber, og mennesker kommer fra den samme stamme af "missing links". Og ja, jeg synes Darwin giver mere mening end diverse bøger sammensat til en bibel under streng censur. Profeter som ofte kunne de samme ting i forskellige trosretninger (Jesus var ikke den første til at være guds søn, eller gå på vandet). Synes der var/er meget institution og politik over alle engudsreligionernes udbredelse.

Jeg respekterer også mennesker. Tag ikke fejl. Og når du nu er så spydig at sige at du ikke forstår folk som ikke tror, kan jeg jo passende spørger hvorfor du tror?

Nej jeg kan ikke bevise at gud ikke findes. Men kan du bevise at gud findes?


Brugbart svar (3)

Svar #17
19. januar 2011 af Wiinberg (Slettet)

 Selvfølgelig findes gud ikke. Biblen og andre trosberetninger er heller ikke andet end manuskripter til en god action eller eventyrfilm.

Tror folk andet, så fint med mig, man må tro hvad man vil. 

Derimod synes jeg det er skræmmende at så mange mennesker verden over, lægger så stor en tillid til en bog ingen rigtig ved hvor stammer fra.


Brugbart svar (2)

Svar #18
19. januar 2011 af mangagirl (Slettet)

#16

jeg har mit billed at hvad gud er, og du har dit. Mit går bare ud på at gud er hvad folk gør gud til.

Folk gør gud til ko, abe, buddha statue osv. sikke et latterligt billed. Gud skabt Adam og så Eva, han skabt jorden på 7 dage og vi stamme absolut ikke fra aber.

Jeg ved hvorfor du og nogle få ikke tror på gud, fordi det er for hårdt, for hvis du tror på gud, så skal du følge alle de regler der står i biblen eller i koranen. ingen sex før ægteskab, ingen alkohol osv.

Svar på det her: TROR DU PÅ DJÆVLEN?
 


 


Brugbart svar (1)

Svar #19
19. januar 2011 af Oblectamentum (Slettet)

15#: "Jeg kan ikke forstå folk der ikke tror på gud". - Det jo fuldstændig latterligt sagt.

Mennesker er vidt forskellige, vi har plantet vores tro forskelligt. Jeg er selv atheist, jeg havde valget om at blive konfirmeret og dermed bekræfte min fødsel, fair nok, men jeg takkede nej. Hvis jeg sagde jeg troede på gud ville jeg lyve, og jeg tror mange mennesker tænker på konfirmationer som fx:

"Neeeeej, hvor er den kjole pæn", og "neeeeej nogle dejlige gaver! - Du er så fin". Jeg har nogle venner fra min klasse, og snakker meget med dem, og de siger alle sammen at de ikke tror på gud, men de vil skam konfirmeres for alle goderne.

Jeg er også dybt uening i non-firmationer, det jo bare et tegn på at, "fint. Jeg tror ikke på gud, men gaver skal jeg fand** ha'!"

Jeg kan ikke leve mit liv på en løgn det er grunden til jeg personligt ikke gider at blive konfirmeret, og tro på at en gud har skabt os alle sammen osv.

Jeg respekterer at nogle mennesker har en tro på gud, "han, hun, hvad det nu end er (hvis der er noget overhovedet)" kan være en god støtte til fx. sorg, eller når man føler sig nede.

Basta!


Brugbart svar (1)

Svar #20
19. januar 2011 af Megatron1 (Slettet)

Diskussionen mangler i høj grad fokus. Årsagen til dette indlæg var, at #0 ville vide, om man kan bevise/modbevise guds eksistens. At modbevise guds eksistens er jo ganske simpelt. Kan gud ses? Høres? Er der nogen måder, vi kan sanse vedkommendes eksistens på? - nej. Her er det typisk, empirien man gør brug af. Men om gud rent faktisk eksisterer handler for så vidt også om, man taler om ideen af gud eller gud som begreb - kan du følge mig?
For er det ideen, kan man jo sagtens have et metafysisk "sikkerhedsnet." Dermed kan gud være eksisterende for enhver, som tror på Gud. - altså tanken bag dette kan gøre vedkommende "eksisterende."

Umiddelbart, synes jeg, at det er et interessant emne, og jeg er i meget høj grad enig med #1. Og nu hvor du har fået links til det ontologiske gudsbevis, så synes jeg også, du skal læse på det antropologiske gudsbevis (Descartes), som også er meget interessant :)


Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Der er 202 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.