Matematik

Ligningen for indtæger.

19. januar 2011 af RikkeKR (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej.
- Jeg har siddet og knoklet på et meget dumt spørgsmål i laaaaaaaang tid nu!
Den lyder følgende:
 

"Tegn i samme koordinatsystem grafen for den funktion, som er et udtryk for indtægterne fra salget af de små bægre."

Bægrene koster 10kr, og ligningen for udtæger lyder:
y = 1,75x + 500

x = antallet af bægre
y = er den samlede udgift i kroner
500 = prisen i kroner for at leje popcorn maskinen.

Jeg har fået ligningen til at det her:  y = 10x-(1,75x+500)
Er enormt usikker, for det var ligefør det bare var et gæt.
Ligningen skal tegnes ind på kordinatsystemet som en graf.
- Men hvordan finder jeg ud af HVAD grafen er? Det er noget med ligningen, men kan ikke helt finde ud af, om jeg regner det rigtig ud :-(


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Din ligning er korrekt. Den kan reduceres lidt ved at hæve minusparentesen og trække leddene med x sammen.

Med "udtæger" mener du sikkert "udgifter".

Tegn den rette linie, der er repræsenteret ved ligningen.


Svar #2
19. januar 2011 af RikkeKR (Slettet)

Okay, det var rart at vide.
- Jeg ved godt jeg skal sætte en ret linje, men ikke hvor? Hvordan finder jeg ud af det?
Hvad er repreæsenteret ved ligningen? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Bestem et punkt på linien og bestem dens hældningskoefficient og tegn så den rette linie, der har den angivne ligning.


Svar #4
19. januar 2011 af RikkeKR (Slettet)

Mener du ikke "bestem et punkt på koordinatsystemet"?
Jeg må ærlig talt indrømme, at jeg desværre ikke forstår hvad du mener. :-(
- Kan du prøve at forklare det lidt mere detaljeret, og hvad en hældningskoefficient er?
 


Svar #5
19. januar 2011 af RikkeKR (Slettet)

Altså mit spørgsmål lyder egentligt:
HVORDAN sætter jeg ligningen ind i koordinatsystemet?


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det simpleste er så at bestemme to punkter på linien og trække den rette linie gennem de to punkter. Beregn sammenhørende (x,y) værdier for to punkter på linien.


Svar #7
19. januar 2011 af RikkeKR (Slettet)

Det ved jeg godt :-D.
- Men hvordan jeg finder frem til de to punkter igennem min ligning?:-)


Svar #8
19. januar 2011 af RikkeKR (Slettet)

Har fundet ud af det, og aflevere afleveringen imorgen :-D.


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. januar 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#8

Du kunne lave et x - y skema til en anden gang.


Skriv et svar til: Ligningen for indtæger.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.