Matematik

eksponentiel funktioner og fordoblingskonstant

21. januar 2011 af postti (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Der bliver fortalt om en eksponentiel f(x) at den hedder f(0)= 34,2 og den har en fordoblingskonstant på 5,6.


Angiv en regneforskrift for f

håber i kan hjælpe! 

mvh en som har tabt tråden. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

y = b * a^x

x=0 ⇒ y0=b ⇒ b=?

T2 = ln2/lna

lna = ?

a = ?


Svar #2
21. januar 2011 af postti (Slettet)

 Ok man nu spørger jeg lige, 

a= 34,2

b= ved man ikke 

T2= 5,6 

Men jeg er bare ikke sikker på hvordan min udregninger skal være kunne du evt hjælpe lidt! 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2011 af NejTilSvampe

 f(x) = b*a^x 

f(0) = b*a^0 = b

f(0) = 34,2 => b = 34,2

T2 = ln(2) / ln(a) = 5,6 => ln(a) = ln(2) / 5,6 => a = ??


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. januar 2011 af mathon

     

                                f(x) = b·(2)x/5,6

                                f(0) = b·(2)0/5,6 = b·1 = b = 34,2

dvs
                                f(x) = 34,2·(2)x/5,6 = 34,2·(21/5,6)x = 34,2·1,13176x

                                


Svar #5
23. januar 2011 af postti (Slettet)

 Mange tak for hjælpen! 


Skriv et svar til: eksponentiel funktioner og fordoblingskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.