Matematik

Formler

22. januar 2011 af pige24 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Forklar med ord.

A=l*b

a=h*g

o=pi*d

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. januar 2011 af SuneChr

Areal af rektangel = længde gange bredde

Areal af rektangel eller parallellogram = højde gange grundlinie

omkreds af cirkel = pi gange diameter


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. januar 2011 af Oblectamentum (Slettet)

A = l * b - dvs. Arealet = Lægnde gange Bredde.

a = h * g - dvs. Arealet = Højde gange grundlinje.

o = pi * d - dvs. Omkreds = pi (3,14) * Diameter.

Forsat god lørdag.


Svar #3
22. januar 2011 af pige24 (Slettet)

Tak.


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Arealet af et rektangel = længde * bredde

Arealet ef et parrallelogram = højde * grundlinie

Omkredsen af en cirkel = pi * diameteren
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. januar 2011 af Duffy

Fuldkommen hjernedødt ! ! !

Hvad med om spørgeren forsøgte selv først.

I falder nærmest over hinanden for at komme først med svaret. Rent faktisk gør i hende en bjørnetjeneste. Hun lærer ikke at tænke selv. Giv hende dog en chance for selv at besvare det ! ! !

Studieportalen - slå hjernen fra og lad andre lave dit hjemmearbejde -

(så må vi se hvor kloge vi kan blive af det)


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Arealet af et rektangel = længde * bredde

Arealet af et parrallelogram = højde * grundlinie

Omkredsen af en cirkel =  pi * diameteren


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. januar 2011 af SuneChr

#5     Vi må alle, såvel spørgere som svarere, respektere de retningslinier der er, for at bruge siden hér. Det at komme først på banen og enslydende svar ligger nok i, at alle skriver på én gang og opretter svar samtidig. Men læs retningslinierne igen-igen!


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. januar 2011 af mette48 (Slettet)

I er da ikke særlig gode til det med almindelig dansk

hverken * eller = er danske ord, det er matematiske tegn

#1 svar kommen nok nærmest men burde lyde

Areal af rektangel fås ved at gange længde og bredde

= kan med god vilje erstattes med er

Areal af rektangel eller parallellogram er højde gange grundlinie

omkreds af cirkel beregnes ved at gange pi med diameteren
 


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

@ # 8

Kære mette48

Jeg er ikke i tvivl om, at du er helt på det rene med, hvad det er, der menes i # 0, men måske skulle vi alligevel lige slå fast, at det, som pige24 ønsker forklaret, er bogstav - "forkortelserne".
Jeg er sikker på, at hun godt selv kan "oversætte" et = eller et *.

Og at jeg har ret i min antagelse om at hun forstår det hele, viser hun da også ved at sige pænt tak i # 3.

Så alle (forhåbentlig også du) er nok i virkeligheden glade og tilfredse ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. januar 2011 af Oblectamentum (Slettet)

Hvorfor laver i så meget drama ud af det? - Jeg kan blive sindsyg ved at folk kommer ind og retter os fordi vi lige har besvaret et spørgsmål, - vi hjælper pige24 og hun har jo nok også forstået det?, og ligesom krabasken siger:

"det som pige24 ønsker forklaret, er bogstaverne - "forkortelserne"."

SECC, er også inde på noget af det rigtige, vi besvarer og opretter svaret på samme tid, sådan er det, og jeg er 100 % sikker på at pige24 har forstået svarene og kan bruge dem til noget, i bør være glade for nogle gider at lægge sin tid af til at hjælpe andre folk, og ja bliver lidt pessimistisk når man får sådan en kommentar for #5 og #8.

Undskyld hvis jeg er lidt dømmende ;=)


Brugbart svar (0)

Svar #11
23. januar 2011 af SuneChr

Jeg vil, for god ordens skyld, bringe, hvad linket "betingelserne" siger, og håber herefter på god ro og orden. Det er sjovt og på mange måder lærerigt at være med.  Venlig hilsen  SECC

...................................................................

Har du brug for lektiehjælp, kan du stille et spørgsmål til Studieportalens dygtige lektiehjælpere her. I forummet kan du også stille spørgsmål af ren faglig nysgerrighed, få hjælp til studievejledning eller give ris og ros til Studieportalen. Du kan spørge eller skrive om lige hvad du har lyst til, blot du følger de få nedenstående råd og retningslinjer:

Oprettelse af indlæg

•Opret ikke to indlæg om samme emne. (Stil nytilkomne spørgsmål i samme indlæg som du startede debatten i)
•Giv dit indlæg en sigende titel, så er der større sandsynlighed for at lektiehjælperne kan finde dit spørgsmål.
•Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.
•Placer kun dit indlæg i én kategori. Indlæg, der hører under to fag, placeres i det fag det har størst tilknytning til.
•Forummet er et fagligt forum. Indlæg som ikke relaterer sig faglige problemstillinger eller problemstillinger/emner i tilknytning til det at være studerende hører ikke hjemme i Studieportalens forum.
•Spørgsmål rettet til et bestemt medlem henvises til Studieportalens beskedsystem.
Besvarelse af indlæg

•Lad, for så vidt muligt, være med at give endelige svar. Ofte er et hint meget mere værd for spørgeren end at få svaret serveret.
•Hold dig til emnet. Opret en ny tråd og henvis til den hvis du har en kommentar, der ikke er relevant for emnet.
•I lange tråde letter det overskueligheden når du henviser til det indlæg du kommenterer. Du henviser til et indlæg ved hjælp af havelåge (#) og indlæggets nummer.
Generelle råd

•Formuler dig præcist og tjek dine indlæg for stavefejl.
•Ord kan såre. Du er dine ord og hvis dine ord er aggressive eller nedladende, bliver de andre brugere hurtigt trætte af dig.
•Hav tålmodighed. Forum er ikke chat, og du skal ikke svare i eget indlæg blot for at opdatere.
•Skriv ikke med STORE BOGSTAVER, det opfattes som råben.
Betingelser

Studieportalen.dk forbeholder sig til enhver tid ret til, men er ikke forpligtet til, at fjerne indlæg fra forummet, hvis Studieportalen.dk direkte eller indirekte erfarer, at indholdet er i strid med gældende lovgivning og/eller er:

•Indlæg som er eller har karakter af at være chikane mod andre.
•Udlevering af telefonnumre, e-mailadresser, fulde navne og adresser eller kommercielle web-adresser.
•Reklamer.
•Indlæg skrevet i så grove vendinger, at vi finder det rigtigst at fjerne det.
•Er en opfordring til lektiesnyd.
Hvis Studieportalen.dk mener, at et forumindlæg er i strid med gældende lovgivning og/eller ovenstående retningslinjer forbeholder Studieportalen.dk sig ret til at udelukke en person, der laver sådanne indlæg, fra brug af forummet.

Til forummet er knyttet en række moderatorer, som har mandat til at sikre at ovenstående punkter overholdes.

Ved at deltage i forummet accepter du, at Studieportalen.dk får en tidsubegrænset brugsret til at anvende dit indlæg på alle måder i ubegrænset omfang.

Tak for du vil være med til at gøre Studieportalen det bedste sted på nettet at få hjælp til lektierne og studiet.

God fornøjelse
Studieportalen.dk
 


Brugbart svar (0)

Svar #12
23. januar 2011 af Duffy

#10 og SPECIELT #7 ! ! ! !

DET ER DIG DER IKKE LÆSER RETNINGS-LINIERNE ! ! ! !

Der står:

"Besvarelse af indlæg
Lad, for så vidt muligt, være med at give endelige svar. Ofte er et hint meget mere værd for spørgeren end at få svaret serveret."

HVAD ER DET VED DETTE DU IKKE FORSTÅR ?? ! !

Det er dig der ikke fatter en skid af det hele.

Emma har ikke noget ud af at få svaret serveret.

(Det kan selvfølgelig være udmærket at se HVORDAN man kan gøre, men ikke med ALLE opgaverne).

Til eksamen har Emma ikke nogen til at hjælpe sig. Hvad skal hun så gøre?! Hun har hele tiden fået svaret foræret og ikke fået udført tankeprocesserne selv. De som er nødvendige for selv at kunne tilegne sig stoffet og blive i stand til at løse opgaverne på egen hånd.

Det er som at pisse i bukserne om vinteren for at forsøge at holde varmen: Det føles dejligt varmt i et kort øjeblik, men så bliver det koldt og hårdt.

Jeg vil gerne gentage det: Dem som hjælper herinde skal forsøge at sætte spørgeren i stand til SELV at løse opgaverne.

Ellers er det jo bare: Se mig! Hvor er jeg dygtig, jeg kan løse alle opgaverne. (Barnligt !)


Brugbart svar (0)

Svar #13
23. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

@ Duffy

Det er vist også dig, der ikke læser retningslinierne - hvad med fx. denneher:

Skriv ikke med STORE BOGSTAVER, det opfattes som råben.

Hvis man har så kort en lunte, er det måske en god ide, at nappe sig en kop kaffe inden man farer i blækhuset. - Man kan selvfølgelig også tage en lille pisse - eller skidepause for nu at blive i dit eget sprog . . .

Jeg er er ganske enig i, at starthjælp er langt bedre end færdigt materiale til direkte afskrivning, men det er desværre ikke alle, der deler den opfattelse - heriblandt nogle af de mest fremtrædende. Men man må jo håbe på at vedkommende indser det efterhånden - til glæde på langt sigt for vore "kunder".


Brugbart svar (0)

Svar #14
23. januar 2011 af Oblectamentum (Slettet)

Okay, okay, okay...

Jeg siger undskyld hvis jeg har sagt noget ondt eller dømmende til nogen eller overtrådt reglerne - whatever.

Den her tråd er slut nu, og vi lader som om det her ikke er sket. (:

Forsat god dag.


Skriv et svar til: Formler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.