Fysik

gassers fysik

23. januar 2011 af karee (Slettet)

 trykket i en gas med beholder med stempel er 2,4 atm. stemplets areal er 8 cm^2 og barometerstanden er 1,02 atm.

a) beregn størrelsen af gassers kraft på stemplet

p = f/A

F = P*A

F = 2,4*8 = 19,2 N

er jeg på det rigtige spor eller failer jeg?

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2011 af peter lind

Du er på rigtig spor; men den er gal med dine enheder. enheden atm skal du omregne til meter, kg, sekund systemet og areal til m2


Svar #2
23. januar 2011 af karee (Slettet)

A = 0,000008 m^3 

men hvordan laver man atm til meter, kg, sekund systemet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2011 af peter lind

Det er cm2 du skal omregne ikke cm3. Omregningen slår du op i en tabel eller din bog


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2011 af mathon

               2,4 atm = 243180 N/m2 = 24,3180 N/cm2


Svar #5
23. januar 2011 af karee (Slettet)

tak mathon

dvs F = 24,3 N/cm^2 * 0,0008 cm^2 

       F = 0,01944 N


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. januar 2011 af hippo746 (Slettet)

nej

F=24,3 N/cm2 * 8cm2 = 194,4 N = 0,19 kN


Svar #7
23. januar 2011 af karee (Slettet)

 nåår ja tak!

når jeg så skal beregne størrelsen af den kraft, som vi må påvirke stemplet med. skal man så ikke bruge formlen f=mg


Skriv et svar til: gassers fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.